PPD ZAGREB - HC MOTOR ZAPOROZHYE

Varaždinski ljubitelji rukometa moći će vidjeti na djelu hrvatskog i ukrajinskog prvaka u utakmici Lige prvaka

PPD Zagreb

Objavljeno: 29.11.2018. 22:09

Zadnja izmjena: 29.11.2018. 22:11

U Areni Varaždin rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb igraju važan dvoboj je 10. kola VELUX EHF Lige prvaka. U subotu, 1. prosinca ugostiti rukometaše ukrajinskog prvaka HC Motor Zaporozhye.

Utakmica je na rasporedu od 17 sati a iz kluba pozivaju sve ljubitelje rukometa iz Zagreba, Varaždina i okolice da dođu i podrže hrvatskog prvaka. 

Zagrepčani su u gostima u Zaporožju uvjerljivo izgubili (35:27), a trener PPD Zagreba Lino Červar nada se kako će u uzvratnoj utakmici doći do nova dva boda te na kratki predah od Lige prvaka otići s osam bodova. Napomenuo je i kako situacija nije jednostavna zbog nekoliko ozljeđenih igrača.

 - Znamo da će to biti teška utakmica, vrlo su nezgodna ekipa, glavni igrači su im vanjski, naglasio je Lino Červar. - Ono što ih čini opasnim je što imaju vrlo moćnu i oštru sredinu i bit će dosta problema s njihovom obranom i golmanom. Ova utakmica je za nas iznimno zahtjevna i tražit ću od naših igrača da se timskom igrom suprotstavimo ekipi koja također ima vrlo brzo kontru i dva brza krila. Tražit ću da dobro igramo obranu, ali i da napad ne bude rascjepan kao u nekim utakmicama dosad. Trebamo pogreške smanjiti na najmanju razinu ako nešto želimo napraviti. Velik je ovo izazov za našu ekipu i kad bi osvojili nova dva boda, to bi bila prekrasna situacija, rekao je trener Lino Červar.

Trener je pozdravio Bijele lavove i sve navijače te ih pozvao da u što većem broju dođu podržati Zagrebaše u Varaždin.

Utakmicu je najavio i igrač Zagreba Josip Božić Pavletić.

- Dobra je atmosfera i pripremamo se za utakmicu te pozitivno gledamo na subotu. Naravno da želimo nova dva boda. Oni su stvarno odlična ekipa, u početku smo mislili da će nam biti lakše s njima, ali su pokazali da su super ekipa, pobijedili su i Nantes i Celje. Čeka nas stvarno teška utakmica, imaju sjajnu vanjsku liniju i nadamo se da ćemo ih uspjeti zaustaviti, istaknuo je Božić Pavletić. 

Komentari