Samir Toplak, trener NK Varaždin napravio je pravo malo čudo s ekipom koja je cijelo prvenstvo bila na začelju prvenstvene ljestvice a sada je u četiri kola tri pobjede i jedan remi.

Nakon sinoćnje pobjede nad izravnim konkurentom za ostanak u ligi, Varaždin je pokazao zrelost u igri koja je okrunjena novom pobjedom. Iako ga svi ističu kao najzaslužnijih za novo lice Varaždina Samir Toplak ne zaboravlja spomenuti svoj stožer i igrače.

- Nisam zaslužan samo ja imam fantastičan stožer i fantastiče igrače. Mi smo ih morali samo malo posložiti i uvjeriti u neke stvari. Taktički doraditi neke stvari a oni su sve ostalo sami napravili. Ostvariti ovakvu pobjedu, nakon dvije pobjede - to je čudesno. Najveće ekipe ne mogu tri utakmice za redom dobiti, a koje su još i jako bitne. Ponosan sam na dečke, tako su karakterni i postali su pravi natjecatelji. Sretan sam i zadovoljan. Ovo je svjetsko čudo. Kad sam dolazio u Varaždin, rekli su "Hajde napravi koliko možeš", a mi smo u ovom trenutku u mirnoj luci spasa, prisjeća se Toplak.

Utakmica s Interom je bila sve samo ne laka. Igralo se oprezno, obje momčadi nisu željele izgubiti. Veliki ulog je bio u igri za obje momčadi. 

- Svaka je utamica teška, a ova je bila još teža u psihološkom smislu. Nekon pobjeda nad Hajdukom i Istrom, ponovo se trebalo odmoriti i regenerirati te pripremiti za novu, potpuno drugačiju utakmicu. Opet im nismo dozvolili u prvom poluvremenu niti jednu šansu i onda smo mi malo zakomplicirati tri šanse kojima smo trebali riješiti utakmicu, prije same završnice. Inter je grogiran i ono što bi mogli bolje reagirati, ne reagiraju. Mi smo u prishološkom smislu bili bolji i to smo pokazali na terenu, kaže Toplak zadovoljan pokazanim na terenu.

"Sad treba guštati"

Osvojeni bodovi u ovoj utakmici, zbrojeni s bodovim osvojenim do sada praktički već sada jamče siguran ostanak u HT Prvoj ligi ali trener Toplak je još uvijek oprezan i ne želi da igrače preuzme euforija.

- Nije gotovo. Zašto sad prekidati nešto što je lijepo. Lijepo je trenirati i priremati se za sljedeće utakmice, što se sada treba opustiti? Idemo guštati, idemo raditi i pokušati još neke bodove osvojiti. Ovo je prekrasan sport, utakmica je centralni događaj tjedna. Treba u tome uživati, ali opet ponizno puno raditi, da nas ne klepne po glavi neka bahatost. Ja vjerujem u ove dečke da neće, slušaju me, prate me. Ja sam im rekao pred utakmicu "Ovo je naše finale Olimpijskim igara, samo jednom se igra takvo finale" i ova je utakmica nama i bila to finale. I oni su odradili vrhunski odradili ovu natjecateljsku utakmicu da je to strašno.  

Na tribinama varaždinskog stadiona već se dugo nije čulo takvo navijanje, više od dvije tisuće gledatelja bodrilo je Varaždin tijekom cijele utakmice.

- Ovo već dugo nisam osjetio, tako je slijepo dok te bodre dok ti plješću, nose te i na kraju pozdrave. I zato Varaždin zaslužuje prvoligaša više od svih. Sretan sam što smo to veselje priuštili navijačima. neka nas i dalje bodre, mislim da smo to zavrijedili, zaključio je Toplak.

Komentari

26.06.2020. 08:50h Zadnja izmjena: 26.06.2020. 08:55