najavljeno na presici

Varaždinski obrtnici će svečanom sjednicom i uličnim sajmom proslaviti 115.obljetnicu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.04.2019. 13:52

Zadnja izmjena: 19.04.2019. 13:54

Varaždinski obrtnici će 115. obljetnicu organiziranog obrtništva proslaviti u subotu 27. travnja  svečanom sjednicom te obrtničkim uličnim sajmom. Na svečanoj sjednici u domu Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin 20 obrtnika primit će priznanja za svoj dugogodišnji rad, a tom prigodom bit će potpisan i sporazum o suradnju udruženja s Pučkim otvorenim učilištem o organizaciji Akademije za obrtništvo.

Te subote na ulicama i trgovima u centru Varaždina bit će organiziran deseti jubilarni obrtnički sajam na kojem će varaždinski obrtnici i njihovi gosti predstaviti svoja umijeća i proizvode uz prigodan program. Najavili su to na konferenciji za novinare predsjednik UHOV-a Boris Kos i savjetnica Biserka Keliš dok je zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar pozvao građane da posjetom sajma daju podršku varaždinskim obrtnicima čiji broj raste u posljednje vrijeme.

Ravnateljica POU Varaždin Lana Velimirović Vukalović istaknula je da vlada veliki interes za pohađanje Akademije za obrtništvo u kojoj će kroz pet modula od početka svibnja obrtnici učiti kako još više unaprijediti svoj rad i obrte. Grad Varaždin osigurao je sredstva za rad Akademije za obrtništvo pa će ti edukacijski programi obrtnicima biti besplatni.

Komentari