upoznavanje grada

Varaždinski odred izviđača Sirius organizirao akciju "Ulicama Varaždina"

Objavljeno: 23.10.2016. 19:14

Foto: Grad Varaždin

Varaždinski odred izviđača "Sirius" je i ove godine, 19. put zaredom organizirao akciju "Ulicama Varaždina" s ciljem upoznavanja znamenitosti grada i lakšeg snalaženja u njemu.

Akcija je natjecateljskog karaktera, a izviđači se natječu u vještini vezanja čvorova, pronalaska određenog mjesta u gradu, kvizu znanja i brzinskom prolasku jednog dijela staze.

Svečanosti otvorenja akcije prisustvovao je i zamjenik župana Varaždinske županije  Alen Kišić, koji je izviđačima zaželio puno sreće u natjecateljskom dijelu natjecanja.

- Čast mi je otvoriti ovu akciju, čestitam svim izviđačima na želji i volji da upoznaju neke nove stvari, ali i da se međusobno druže. Naravno, čestitam i organizatorima, varaždinskim izviđačima na ovoj akciji te svima skupa želim uspješno izviđanje ulicama prvog hrvatskog glavnog grada, Varaždina. - rekao je zamjenik župana.

Start ove akcije je bio na Franjevačkom trgu, a prije samog natjecanja izviđači su posjetili Muzej kukaca.

Uz varaždinskih izviđača, u akciji su sudjelovali i izviđači iz Zagreba, Krapine, Lepoglave,Koprivnice, Sedlarice, Kutine, Đurđevca, Čakovca, Orehovice, Križevaca i Ivanić Grada. 

Komentari