međunarodni dan djeteta

Varaždinski osnovnoškolci gradonačelniku dali prijedloge o poštivanju dječjih prava u gradu

Objavljeno: 02.11.2016. 12:10

Zadnja izmjena: 02.11.2016. 12:11

Djeca varaždinskih osnovnih škola su, povodom Međunarodnog dana djeteta, 3. listopada, održala svoje forume te su dostavili gradonačelniku Goranu Habušu svoja viđenja, mišljenja i prijedloge o poštivanju dječjih prava u Gradu Varaždinu.

Ujedno su upozorili gradonačelnika na svoje želje i potrebe po područjima dječjih prava: pravo na besplatno i kvalitetno školovanje, pravo na život u obitelji i kvalitetan odgoj, pravo na zaštitu zdravlja (zaštita od sredstva ovisnosti) i pravo na sigurnost.

U priopćenju koje smo dobili iz Grada piše kako je dio dječjih prijedloga već upućen nadležnim upravnim odjelima Grada Varaždina kako bi se uvrstili u  proračun Grada Varaždina za iduću godinu.

- Međutim, kako jedinice lokalne samouprave nemaju nadležnost nad svim problemima i željama koje su nam djeca iskazala, a prema Konvenciji o pravima djeteta država je obvezna poduzeti sve odgovarajuće mjere za primjenu prava Konvencije u praksi, dio dječjih iskazanih potreba i želja gradonačelnik Habuš uputio je saborskim zastupnicima s područja Varaždinske županije. Habuš poziva saborske zastupnike da korištenjem svojih pozicija i utjecaja upozore nadležne institucije na probleme naših malih Varaždinaca, štiteći tako prava ne samo naše već i sve ostale djece naše domovine - zaključuju u priopćenju.

Komentari