U atriju Staroga grada

Varaždinski Parkovi na na 23. Međunarodnoj izložbi cvijeća u Varaždinu​​​​​​​

Objavljeno: 21.09.2018. 09:59

Zadnja izmjena: 21.09.2018. 10:01

Varaždinski Parkovi tradicionalno su se predstavili na Međunarodnoj izložbi cvijeća, otvorenoj u sklopu programa Varaždinskih baroknih večeri sinoć u atriju Staroga grada.

Na izložbi u organizaciji Udruge vrtlara Varaždinske županije, 23.- oj po redu, Parkovi su izložili instalaciju Japanskog vrta kao odgovor na ovogodišnju temu barok, glazba i cvijeće, s podtemom Japan, budući da je zemlja s dalekog istoka partner 48. Baroknih večeri.

Zbog toga se aranžerska ekipa Parkova pobrinula da rezanim cvijećem u japanski vrt unese simboliku Japana, a cijela se instalacija ističe jednostavnošću i mistikom, a povezana je simbolikom Japana.

- Pažnju smo posvetili raznim oblicima kamenja i lišća biljaka koji nam tako približavaju prirodu te smo u instalaciju ukomponirali biljke koje se ne ističu bojama i veličinom već raznim teksturama lišća te čistim linijama različitih oblika. Iako odiše jednostavnošću japanski vrt je misterij kojeg se lagano otkriva što se više udubljuje u njega, stoga japanski vrt predstavlja idealno mjesto za bijeg od svakodnevice te je savršeno mjesto za meditaciju te opuštanje stresa – predstavila je vrt Parkova izložen na 23. Međunarodnoj izložbi cvijeća u Varaždinu voditeljica Vrtnog centra tvrtke, Martina Jagečić Tišljar.

Direktor Parkova Alen Runac pohvalio je stručnost i maštovitost svojih aranžera:

- Ljudi najčešće percipiraju Parkove kao tvrtku vezanu za groblje i sprovode te održavanje zelenih površina. Međutim, Parkovi imaju puno širi djelokrug rada. Naši su aranžeri cijenjeni na tržištu, a dokaz za to je i naš angažman na uređenju zelenih površina budućeg najluksuznijeg hotela u Hrvatskoj, Hotela Park u Rovinju – rekao je direktor Alen Runac.

Komentari