preventivna akcija

Varaždinska policija upoznala djelatnike Varkoma s oblicima internet prijevara

Objavljeno: 21.02.2024. 17:52

Zadnja izmjena: 21.02.2024. 17:52

Foto: PU varaždinska

U utorak, 20. veljače u prostorijama TD Varkom d.o.o. u Varaždinu, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave varaždinske kroz predavanje su upoznali prisutne zaposlenike sa različitim oblicima internet prijevara i metodama zaštite, te im na kraju podijelili promidžbene materijale i brošure s korisnim informacijama.  

Kako su pritom naglasili, Policijska uprava varaždinska u zadnje vrijeme bilježi povećanje broj računalnih prijevara. Taktike koje koriste prevaranti postaju sve inovativnije i teže ih je otkriti. Od pretvaranja da su voditelj vaše organizacije, investicijski savjetnici do toga da su zainteresirani za romantičnu vezu, kupovinu proizvoda koji ste oglasili za prodaju i slično. Zajedničko im je da se uvijek lažno predstavljaju u namjeri  da dobiju sve što žele, a u pravilu je to novac, osobni i/ili bankovni podaci.

- Kako je riječ je o različitim vrstama prijevara, poput prijevare s računima, direktorske prijevare, investicijske prijevare, prijevare putem online kupnje, romantične prijevare, mrežne krađe identiteta, lažnih stranica banaka, s ciljem osvještavanja šire javnosti kao i zaposlenika u trgovačkim društvima u tijeku je provođenje edukativnih aktivnosti preventivne kampanje "Web heroj" pod sloganom "Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba" - navode iz policije.

Komentari