TRIATLON KLUB VARAŽDIN

Varaždinski triatlonac Teodor Pichler prkosi godinama te i dalje nastupa na utrkama u regiji

Objavljeno: 01.05.2019. 13:34

Zadnja izmjena: 01.05.2019. 15:23

Varaždinski triatlonac Teodor Pichler, prkosi svojim godinama te i dalje nastupa. U svojoj starosnoj kategoriji ostvaruje zavidne rezultate, a tako je bio i ovaj put na utrci u talijanskom Lignanu. 

Zbog gospodarske krize u Italiji ove godine poznata triatlonska trka u Veneciji nije se kandidirala za Alpe Adria triatlon kup. U zamjenu je ponudio grad Lignano svoj Festival multisporta.

Nastupili su, od najmlađih kategorija, duatlonske trke do prijavljenih više od 600 međunarodnih seniora za sprint triatlon za AAT kup, za Adriatic spring tricup koji se održava u pet gradova Italije i kup Veneto pokrajine FVG 2019. Održana je i izborna 150 multisportista za 12 slotova svjetske trke IWC Aquaticrunner. Jako teška utrka 3,8 km plivanja i 10,4 km trčanja u dva nastupa. Prvo trčanje po suhom onda po granici mora i pijeska pa u more plivati pa van trčat, pa opet u more plivat. Isto i drugi puta. 

Varaždinac Teodor Pichler je nastupio na triatlonu kao vlasnik dviju ITU licenci i kao jedini Hrvat iz dvije države Austrije i Hrvatske.  

 - More uobičajeno za travanj 14 stupnjeva, rekao je Pichler. - Dan ranije padala je jaka kiša, zrak je bio 12 stupnjeva i puhao jugo koji je dizao valove od 1 metra. Plivanje 0,75 km bilo je otežano, direktno u valove a onda paralelno s njima pa je trebalo plivati po hipotenuzi da bi se održavao smjer prema zadanoj stazi. Bic staza 20 km, opasna s devet zavoja pod 90 stupnjeva, njegov prosjek vožnje 34,62 km/h. Trčanje 5km, rutinirano do prvog mjesta u kategoriji M65. Ukupno vrijeme 1 sat i 29 minuta. Limit trke je bio 2 sata. Ostavio sam iza sebe čeitri Talijana iz kategorije, od kojih dvojcu često pobjeđujem a poznatom ironmanu Brunellu Pagavino (1951. godište) uzvratio sam za poraz u Portorožu i to pred njegovom publikom. Na trku je došao a odustao još jedan vrhunski talijanski triatlonac Gronau, dodao je 67-godišnji Pichler koji je u u apsolutnom plasmanu bio 357 od 424  startera ali kao drugi i po starosti na utrci.

Komentari