HDLU

 Varaždinski umjetnici predstavljaju se online - „Raport iz ateliera umjetnika“

Objavljeno: 25.04.2020. 16:04

Zadnja izmjena: 25.04.2020. 16:12

U očekivanju ponovnog otvaranja svoje galerije, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Varaždin na svojoj je facebook stranici HDLU Varaždin pokrenulo ciklus objava o  radu i životu članova pod nazivom „Raport iz ateliera umjetnika“. 

U svakoj objavi predstavlja se po jedan autor sa svojom pričom i malom izložbom radova nastalim u vrijeme prinudne izolacije izazvane epidemijom korona virusa. Iako je likovnim umjetnicima osama u atelieru životni odabir i na nju su naviknuti, ovo je ipak i za njih izvanredna situacija. No, umjetnost ništa ne može zaustaviti.  

Otvaranje galerija

Vlada RH je odlukom o popuštanju mjera odobrila rad galerijama i HDLU će se pripremiti za otvorenje i nastaviti s programom izložbi  kada se ostvare svi sigurnosni  uvjeti. Najvažnije im je zdravlje posjetitelja i autora. 

Ove godine, do privremenog zatvaranja, u Galeriji HDLU održane su dvije izložbe, jedna skupna i to  novoprimljenih članova i samostalna izložba Ruse Trajkove. Do kraja godine planira se još sedam samostalnih i dvije tematske skupne izložbe članova.

A  „Raport iz ateliera“  na facebook stranici HDLU Varaždin  nastavit će se i dalje, objavljivanjem  novosti i zanimljivostima u radu umjetnika.

Komentari