PUTEVIMA VATROSLAVA JAGIĆA

Varaždinski vodiči posjetili Institut za slavistiku Sveučilišta u Beču

Objavljeno: 21.11.2023. 14:44

Zadnja izmjena: 21.11.2023. 14:44

Povodom 100. obljetnice smrti uglednog jezikoslovca Vatroslava Jagića varaždinski vodiči organizirali su studijsko putovanje u Beč.

Tim su povodom prisustvovali predavanju o djelovanju slavnog varaždinca Vatroslava Jagića. Vatroslav Jagić, rođen 1838. u Varaždinu u kojem je proveo kratak dio svoga životnog i radnog vijeka u kojem se i školovao, pa nastavio školovanje u Zagrebu.

U Beču je studirao klasičnu filologiju i upravo zato vodiči su 4.11. krenuli autobusom put Beča, put Instituta za slavistiku kako bi se dodatno educirali o njegovom profesorskom i znanstvenom djelovanju. Na Institutu ih je dočekao profesor Roman Krivko i njegov asistent Matej Ivan Hadrović. Zanimljivo i korisno predavanje naziva "Vatroslav Jagić i Institut za slavistiku Sveučilišta u Beču" turističke vodiče grada Varaždina dodatno je educiralo za kvalitetne interpretacije života i djelovanja velikog Jagića tijekom vođenja po našem Varaždinu, a i šire.

- Turistički vodiči zahvaljuju Gradu Varaždinu na sufinanciranju prijevoza i podršci u realizaciji studijskog putovanja. Ovim putem pozivamo sve Varaždinke i Varaždince da se pridruže edukativnoj šetnji i predavanju o Jagiću dana 30.11.2023. Polazna točka šetnje je autobusni kolodvor u 17 sati. Šetnjom ćemo obuhvatiti najvažnije dijelove grada vezane uz život Jagića, a šetnju završiti edukativnom pričom u našem muzeju dvorca Stari grad - naveli su turistički vodiči.

Komentari