ŽENSKI RUKOMETNI KLUB KOKA

Varaždinski ŽRK Koka drugu godinu zaredom sudionik završnice Festivala rukometa

HRS

Objavljeno: 14.05.2019. 13:05

Zadnja izmjena: 14.05.2019. 13:06

Središnji dio Festivala rukometa, koji se održava od 16. do 19. svibnja u Poreču, rezerviran je za završne susrete seniorki i seniora u 28. Kupu Hrvatske u kojem sudjeluje i varaždinski sastav ŽRK Koka, drugu godinu zaredom.

Do sada su samo dva ženska i dva muška kluba osvajala hrvatski rukometni Kup. U ženskoj konkurenciji Kup su osvajale Podravka Vegeta i Lokomotiva, dok su u muškoj konkurenciji to bili PPD Zagreb i Metković. 

Podravka je izgubila samo tri finala i to sva od Lokomotive, za portal Hrvatskog rukometnog saveza, trener Podravka Vegete, Zlatko Saračević nije skrivao ambicije u završnivci ovogodišnjeg kupa. 

- Mi ne krijemo da smo najveći favoriti za osvajanje Kupa i ne bježimo od toga, međutim to trebamo i pokazati na terenu. Imamo dvije utakmice, igramo protiv ekipe Koke koja je u vrhu hrvatskog rukometa i stoga moramo biti maksimalno koncentrirani. Također, ove godine smo se na početku sezone dogovorili da nam je osnovni cilj osvojiti duplu krunu u Hrvatskoj i to moramo potvrditi, najavio je Saračević.

Trener ŽRK Koka Vladimir Canjuga svjestan je sportske snage Podrvake Vegete i izgleda Varaždinki u toj utakmici.

- Drugu godinu zaredom smo na završnici Kupa i ponovno smo izvukli Podravku u polufinalu, koja je apsolutni favorit, ali pokušat ćemo im malo otežati put do finala. Mi ćemo se sigurno dobro pripremiti, eventualno gdje možemo parirati Podravki je čvrsta obrana i brzi centar te polukontra i kontra jer ćemo s igrom na postavljenu obranu imati velikih problema. Također, poziv svim gledateljima, pogotovo Istrijanima da dođu na Festival, igraju i mlađe dobne kategorije, seniorke, seniori, tu je i seminar trenera tako da ne propustite puno dobrih događanja, dodao je Canjuga.

Parovi polufinala kod seniorki su:

  • Podravka Vegeta - Koka (16. svibanj u 18,00 sati)
  • Sesvete Agroproteinka - Murvica (16. svibanj u 20,00 sati)

Koka i Sesvete Agroproteinka do sada izgubile po jedno finale. Podravka je 2001. godine u Osijeku pobijedila Koku 29:16, a deset godina kasnije u Samoboru, rukometašice iz Koprivnice pobijedile su u finalu Sesvete 39:24. Murvica je s druge strane prvi puta na završnici Kupa.

Komentari