novi digitalni sadržaji

Varaždinskim i međimurskim školama predstavljena obrazovna platforma vrijedna 10 milijuna kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.05.2019. 12:22

Zadnja izmjena: 15.05.2019. 12:27

Više od 50 učitelja iz gotovo 50 osnovnih škola iz Varaždinske i Međimurske županije okupilo se na javnom predstavljanju nove generacije obrazovnih materijala IZZI, izdavačke kuće Profil Klett koje je održano u II Osnovnoj školi Varaždin.

Obrazovni materijali IZZI koji se sastoje od digitalnih i tiskanih obrazovnih sadržaja predstavljaju najveću investiciju u hrvatsko obrazovanje, vrijednu oko 10 milijuna kuna. Riječ je o potpunosti hrvatskom proizvodu, odnosno obrazovnoj platformi u čijem je sastavljanju sudjelovalo više od 500 hrvatskih učitelja, autora, urednika i računalnih stručnjaka. „Predstavljena obrazovna platforma je zanimljiva, korisna i poticajna. Kao učitelji smo svjesni da su promjene nužne i treba hrabrosti za drukčiji pristup poučavanju. Nema uspješnog poučavanja bez različitih oblika, metoda, novih tekstova s ciljem da motiviramo učenike“, istaknula je Zdenka Šopar, učiteljica hrvatskog jezika iz VI Osnovne škole Varaždin.

Digitalni obrazovni sadržaji obuhvaćaju više od 1300 videozapisa i animacija, više od 2000 kvizova te više od 100 3D modela i virtualnih panorama, a u potpunosti su prilagođeni nadarenim učenicima, kao i učenicima s teškoćama u učenju. Također, obuhvaćaju modeliranje teksta za lakše čitanje učenika s disleksijom, dodatne animacijske sadržaje i prilagođeni prikaz za manji zamor oka. „Nova obrazovna platforma bit će od velike pomoći učiteljima i učenicima, jer sadrži konkretne lekcije, praktične primjere te dodatne zanimljive i interaktivne materijale. Smatram da je najbolja kombinacija za uspjeh učenika balans tiskanih obrazovnih sadržaja i nove tehnologije“, kazala je Adriana Taradi Kajmović, učiteljica engleskog jezika iz OŠ Petar Zrinski iz Šenkovca.

 

Komentari