grad varaždinske toplice

Varaždinskim Toplicama odobrena sredstva za sanaciju Ulice grada Vukovara

Objavljeno: 23.02.2022. 18:06

Zadnja izmjena: 23.02.2022. 18:06

Nakon što je projekt uređenja i sanacije opasnih mjesta u Ulici grada Vukovara u Varaždinskim Toplicama prijavljen na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova, Gradu su odobrena sredstva u iznosu od 687.000 kuna.

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva, u Ulici grada Vukovara bit će omogućeno sigurno i nesmetano odvijanje prometa, a kako je rekla gradonačelnica Dragica Ratković, ovaj će pothvat biti još važniji jer se radi o ulici koja vodi do osnovne škole.

- Zahvaljujem Ministarstvu i ministru Davoru Božinoviću što su u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa naš projekt prepoznali kao jedan od prioritetnih i dodijelili nam sredstva. Ulica grada Vukovara u vrijeme nastave je poprilično prometna, a sanacijom opasnih mjesta našim učenicima, njihovim roditeljima i djelatnicima škole omogućit ćemo normalno i sigurno kretanje. Ulaganjem u izgradnju i obnovu prometne infrastrukture ulažemo u veću kvalitetu života građana – rekla je Ratković.

Ova investicija u Varaždinskim Toplicama je među samo tri projekta u Varaždinskoj županiji za koja je Ministarstvo odobrilo sredstva. Ukupna vrijednost radova iznosi 981 tisuću kuna, a Ministarstvo će sufinancirati 70 posto, odnosno 687 tisuća kuna, dok će ostatak od skoro 300 tisuća kuna osigurati Grad iz svog proračuna.

Komentari