GRADSKI PRORAČUN

Varaždinskim Toplicama treću godinu zaredom petica za transparentnost

Objavljeno: 02.07.2020. 18:44

Zadnja izmjena: 02.07.2020. 18:48

Institut za javne financije objavio je analizu proračunske transparentnosti županija, gradova i općina za razdoblje od studenog 2019. do travnja 2020. godine.Treću godinu za redom, Grad Varaždinske Toplice dobio je najvišu ocjenu za transparentnost, odnosno čistu peticu.

Podsjetimo, 2015. godine, kao i godinu kasnije, transparentnost Grada Varaždinskih Toplica ocijenjena je trojkom, zatim 2017. četvorkom, a od tada nižu se petice za transparentnost.

– Naravno da me to veseli i dokaz je da nam je itekako važna transparentnost našeg proračuna i našeg rada. U Varaždinskim Toplicama puno se radi i gradi, a naš je cilj bio i da građani u sve imaju uvid, da točno znaju kako se i na što troše proračunska sredstva. Već smo godinama u samom vrhu jedinica lokalne i regionalne samouprave u cijeloj Hrvatskoj i namjeravamo tu i ostati, pružajući našim građanima pravodobne i točne informacije o radu gradske uprave, izjavila je toplička gradonačelnica Dragica Ratković.

U istraživanju Instituta proračunska se transparentnost mjeri brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama lokalnih jedinica. Za ovo razdoblje to su izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2018., izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2019., prijedlog proračuna za 2020., izglasani proračun za 2020. i proračunski vodič za građane za 2020.

Komentari