NOVI VOZNI PARK

Varaždinskoj bolnici odobreno sufinanciranje kupnje osam električnih vozila

Objavljeno: 28.12.2020. 08:36

Zadnja izmjena: 28.12.2020. 10:15

Opća bolnica Varaždin prijavila se na Javni poziv za neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila pravnim osobama, za koje je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2020. godini osigurao - 22 milijuna za fizičke i 22 milijuna za pravne osobe.

Projekt „Kupnja energetski učinkovitih vozila“ prijavljen od strane Opće bolnice Varaždin odobren je krajem srpnja 2020. od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. OB Varaždin ostvarenim sredstvima pomoći u iznosu do 310.000,00 HRK s PDV – om,  što je maksimalni iznos sufinanciranja za kategorije vozila za koju je Opća bolnica aplicirala doprinijet će  čišćem transportu i smanjenju onečišćenja zraka.

Trenutno je u pripremi  postupak javne nabave za  svih osam električnih vozila podijeljenih u dvije kategorije vozila, od čega pet vozila u svrhu podrške logističkim procesima (transportna vozila za prijevoz lijekova, medicinskog potrošnog materijala, bolničkog rublja, hrane – prosječne starosti preko 15 godina) u krugu bolnica na lokacijama  Varaždin, Novi Marof i Klenovnik i tri vozila parka ( prosječna starost vozila je 12 godina ), namijenjena za službene vožnje te lakšem svakodnevnom poslovanju koje se odvija unutar i izvan kruga Opće bolnice Varaždin prema lokacijama Novi Marof i Klenovnik.

Nabavom električnih vozila osigurala bi se zamjena zastarjelog voznog parka, smanjio štetni utjecaj na okoliš, omogućilo nesmetano odvijanje  poslovanja OB Varaždin kao i  smanjenje troškova održavanja vozila.

Predmetna realizacija nabave električnih vozila izvršit će se temeljem ugovora o financijskom leasingu na razdoblje financiranja od  5 godina, a procijenjena vrijednost nabave je 1.250.000,00 kn bez PDV – a , odnosno 1.562.500,00 kn s PDV – om.

 

Komentari