bespovratna sredstva

Varaždinskoj II. osnovnoj školi 3,3 milijuna kuna za modernizaciju prostora

Objavljeno: 22.07.2022. 19:05

Zadnja izmjena: 22.07.2022. 19:05

Zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković i ravnateljica II. osnovne škole Sanja Posavec prisustvovali su svečanoj ceremoniji uručivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Sredstva su namijenjena za projekte financirane u sklopu programa Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva u okviru Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za razdoblje 2014.-2021. godine. Svečanost se održala u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, a ugovore je uručila ministrica Nataša Tramišak.

II. osnovna škola Varaždin je zajedno s partnerima, FOI-jem i NT-Gruppen iz Norveške prijavila projekt Full STEAM ahead! čija je vrijednost 3,3 milijuna kuna. Škola će proći digitalnu transformaciju kroz STEAM koncept koji u STEM edukaciju dodaje A (engl. art - umjetnost) čime će se poboljšati infrastruktura i oprema učionica, uključujući zvjezdarnicu, unaprijediti STEAM kompetencije učitelja i poboljšati STEAM kompetencije učenika.

- Ono što je vani već standard, naše škole uvode tek sada, no drago mi je radi toga jer ulaganja u digitalnu transformaciju su velika i upravo ovakvim projektima bit će je puno lakše provesti. Rijetko koja škola na svijetu ima svoju vlastitu zvjezdarnicu i zaista je šteta što naša dosad nije u potpunosti funkcionirala.  Vjerujem da će ovo biti veliki iskorak za školu, a siguran sam da će najviše razveseliti upravo naše učenike koji će moći usvojiti nova znanja i konačno dobiti priliku da u učenju koriste novu, zanimljivu opremu poput 3D printera i sličnih rekvizita - rekao je Marković.

Komentari