u sisku

Varaždinskoj županiji bespovratno dodijeljeno 69.000 eura za Prapovijesni park Ludbreg

Objavljeno: 10.07.2024. 14:08

Zadnja izmjena: 10.07.2024. 14:08

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković održao je danas u Sisku sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina na kojem je Varaždinskoj županiji dodijeljen ugovor iz Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne i regionalne samouprave za razvoj javne turističke infrastrukture Ministarstva turizma i sporta.

Varaždinskoj županiji dodijeljen je tako ugovor o dodjeli bespovratnih 69.000 eura za provedbu projekta „Uređenje Prapovijesnog parka Ludbreg“. Ugovor je uručen županu Varaždinske županije Anđelku Stričaku koji je istaknuo kako će Ludbreg sad biti poznat i po Prapovijesnom parku Ludbreg posvećen vunastom nosorog Erik/a.

- Zahvaljujući bespovratnim sredstvima Ministarstva turizma i sporta, te u suradnji s Gradom Ludbregom krećemo u realizaciju „Uređenja Prapovijesnog parka Ludbreg“. Kreiranjem tog parka predstavit će se znanstvene spoznaje o životu na mjestu današnjeg Ludbrega u ledeno doba, ali isto tako istaknuti važnost očuvanja eko sustava – rekao je župan Stričak.

A koliko je ovaj projekt važan za ludbreški kraj istaknuo je gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić.

- Prapovijesni park bit će smješten u samom centru grada, našoj oazi zelenila, odnosno na Otoku mladosti. Ova jedinstvena lokacija na najbolji mogući način prikazat će tu davnu prošlost našega grada koji je očigledno na temelju pronađenih dokaza oduvijek živio punim plućima – rekao je Bilić.

Komentari