znak zahvale

Varaždinskoj županiji predana zahvalnica Viteškog reda svetog Nikole

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.02.2019. 12:17

Zadnja izmjena: 16.02.2019. 12:19

Kao znak zahvale za podršku i sve odrađene zajedničke aktivnosti tijekom prošle godine, Viteški red svetog Nikole uputio je veliku zahvalu Varaždinskoj županiji. Tajnicu Viteškog reda Ivanu Kovaček i Željka Rušeca je u ime Varaždinske županije primila posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, kojoj je predana ručno izrađena zahvalnica Viteškog reda Sv. Nikola.

Viteški red Sv. Nikole udruga je koja se bavi promicanjem povijesti i kulture Varaždina i Hrvatske organizacijom kulturno-umjetničkih i povijesno-umjetničkih uprizorenja. Posebnu pažnju posvećuju oživljavanju prizora iz razdoblja od 12. do 15. stoljeća, od pojave Varaždina u prvim pisanim dokumentima.  

Prošle godine su organizirali već tradicionalni Međunarodni viteški turnir na bedemima Starog grada u Varaždinu, koji je otvorio župan Radimir Čačić, a prekrasan program poklonili su građanima u rujnu povodom obilježavanja Dana Varaždinske županije. U atriju Županijske palače priredili su predstavu za djecu „Traži se vitez hrabar“ i  organizirali razne radionice za djecu i odrasle.

S obzirom na odličnu suradnju u prošloj godini, Viteški red sv. Nikole i Varaždinska županija suradnju će nastaviti i u ovoj godini, a planirano je uređenje srednjovjekovnoga grada, velike manifestacije koja će trajati dva dana, a zasigurno će biti veliko iznenađenje za građane

Komentari