dobra suradnja...

Natalija Martinčević i dožupan Vugrin primili talijanskog veleposlanika

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.03.2018. 11:23

Zadnja izmjena: 26.03.2018. 11:25

Varaždinsku županiju danas su posjetili veleposlanik Italije u Hrvatskoj NJ.E. Adriano Chiodi Cianfarani i izaslanik za gospodarske i trgovačke odnose Gianlucu Di Felice. U Županijskoj palači su veleposlanika i izaslanika primili posebna savjetnica župana Natalija Martinčević i zamjenik župana Robert Vugrin.

Na radnom sastanku prezentirani su projekti pokrenuti u Varaždinskoj županiji čija vrijednost iznosi preko milijardu kuna te njihov utjecaj na gospodarstvo i poboljšanje standarda života građana naše Županije. Ulaganja u zdravstvo i obrazovanje svakako imaju direktan utjecaj na gospodarstvo, a veleposlanik je pohvalio pokrenute projekte kao dobar primjer ulaganja u budućnost.

Na sastanku dotakli su se i talijanskih tvrtki koje posluju na području Varaždinske županije. Kao najveća talijanska tvrtka na ovom području istaknuta je Calzedonia, a za potrebe Calzedonie, na području Varaždinske županije posluju poduzeća Ytres d.o.o. u Donjem Knegincu, Intinova d.o.o. u Majerju, Calzedonia Croatia d.o.o. i Ducal d.o.o. u Jalžabetu, Comprom plus d.o.o. u Varaždinu. Također, na području Varaždinske županije posluje i tvrtka Ducati Komponenti, a uskoro se u Gospodarskoj zoni u Knegincu očekuje ulaganje nove tvrtke Zimlet.  

Inače, krajem siječnja ove godine, delegacija Varaždinske županije prezentirala je investicijske i razvojne potencijale Varaždinske županije u talijanskom gradu Padova. Prezentacija je održana u sklopu konferencije „Internacionalizacija tvrtki Veneta u Hrvatskoj“ u sjedištu Confindustrie Padova, glavne trgovinske komore koja okuplja oko 1.600 proizvodnih tvrtki u talijanskoj regiji Veneto.

Veleposlanik Italije će u popodnevnim satima obići tvrtku Ytres d.o.o. u Donjem Knegincu.

Komentari