konferencija "pametni gradovi"

Varaždinu dodijeljena nagrada Poslovnog dnevnika u kategoriji "Pametno življenje"

Objavljeno: 20.11.2019. 14:23

Zadnja izmjena: 20.11.2019. 14:29

Prestižna nagrada Poslovnog dnevnika u kategoriji PAMETNO ŽIVLJENJE dodijeljena je Gradu Varaždinu na konferenciji Pametni gradovi – Gradovi budućnosti 2019 koja je danas održana u zagrebačkoj Tvornici kulture u Zagrebu.

Nagradu za koju su konkurirali svi projekti koji za cilj imaju unapređenje kvalitete života svojih građana primio je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok. Grad Varaždin je nagrađen za projekt izgradnje optičke mreže u stambenom naselju Banfica. Stanovnicima tog dijela Varaždina izgradnja najsuvremenije optičke mreže i uvođenje širokopojasnog interneta omogućili su povećanje kvalitete svih telekomunikacijskih usluga, smanjenje troškova, stvaranje novijeg tehnološkog okruženja te povećanje konkurentnosti zajednice u globalnom okruženju.

Primajući nagradu gradonačelnik Čehok je poručio kako ga izuzetno veseli nagrada - Ova nagrada je posljedica naše aktivnosti po modelu „Dig Once“, dakle kopaj jednom, kad smo išli u rekonstrukciju ukupne komunalne infrastrukture na Banfici.  Banfica je izabrana kao naselje s većom gustoćom naseljenosti, ali sada idemo i u druge dijelove grada i naselja. Planiramo sredstva u najavljenom izdanju obveznica za postavljanje optičke mreže u cijelome gradu s jednom osnovnom značajkom da to bude otvorena mreža i da građanima usluga bude što brža, učinkovitija i jeftinija. Naročito me veseli i izuzetno raduje ova nagrada koja pokazuje ispravnost naših nastojanja da izdavanjem obveznica planiramo i tako osiguramo sredstva za izgradnju suvremene infrastrukture u cijelom gradu. - rekao je gradonačelnik Čehok.

Komentari