Varaždin je od jučer bogatiji za još jedan simbol urbane kulture – grafit kod Studentskog doma koji je djelo ruku najpoznatijeg hrvatskog i svjetski poznatog umjetnika Slavena Lunara Kosanovića.

Podsjetimo, Grad Varaždin i Turistička zajednica grada Varaždina te Laško kao sponzor, prije nepunih mjesec dana organizirali su na varaždinskom Kapucinskom trgu 3x3 turnir u uličnoj košarci, vrlo atraktivnom sportu koji je prošle godine postao olimpijski.

Uz odmjeravanje snaga najboljih profesionalnih i amaterskih haklera ulične košarke, Laško se potrudilo da košarkaška priča u Varaždinu ne prestane završetkom turnira. Dvije unikatne ploče i zglobne obruče donirao je za košarkaško igralište na Banfici, a sad su angažirali Lunara koji je ukrasio zid cijelom širinom košarkaškog igrališta iza Studentskog doma.

- Grafit predstavlja najklasičniji grafitni stil pretočen u Laško te stilizirani koš i loptu. Radio sam na njemu cijeli dan, uz pomoć svog brata, Smacka – kaže Lunar koji je u Varaždin stigao s nekoliko stotina boja u spreju. Proces oslikavanja zida je sniman te će uskoro biti moguće vidjeti cijeli proces nastanka grafita u atraktivnom timelapse videu.

Ključne riječi: grafit, lunar kosanović,

Komentari

12.06.2018. 18:20h Zadnja izmjena: 12.06.2018. 18:23