Više neće biti pucanja cijevi i nestašica vode

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 06.04.2011. 23:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Rekonstruirane su vodoopskrbne mreže i sagrađeni vodovodi u Radovanu, Margečanu, Seljancu, Škriljevcu, Osečkoj i nizu visinskih sela i zaselaka

MARGEČAN/RADOVAN – Varaždinski Varkom, koji vodom snabdijeva naselja istočnog ivanečkoga kraja, završio je s gradnjom novih vodovoda i s rekonstrukcijom vodoopskrbnih mreža u svim naseljima toga područja. Građani su napokon zadovoljni, jer odsad više neće oskudijevati vodom i trpjeti nestašice u sušnim mjesecima.

- Ulaganje u modernizaciju vodoopskrbe za nas je dragocjeno, jer riječ je o ruralnom prostoru. Sigurna vodoopskrba samo može doprinijeti odluci mještana da ovdje i dalje grade i planiraju svoj ostanak – poručila su vodstva Mjesnih odbora Margečana i Radovana.

Osim niza sela i zaselaka u visinskoj zoni, novi cjevovodi položeni su i u margečanskoj Vinogradskoj, Izvorskoj, Radićevoj i Cvjetnoj ulici te u Biškupovcu i Breznici. U Radovanu voda je novim cjevovodima potekla u Varaždinskoj, Rudarskoj, Uskoj, Cvjetnoj i Radničkoj ulici. Nadalje, sagrađen je i novi vodovod u Seljancu i Škriljevcu, a svemu tome prethodila je gradnja transportnih cjevovoda od Bele prema Margečanu i od Briške prema Osečkoj, što je i bio glavni preduvjet za rekonstrukciju mreža na tom području.

- Radovi su počeli još u srpnju lani, a nakon zimske pauze, završili su tek sada. Radnici i poslovođe na terenu cijelo su to vrijeme dobro surađivali i s predsjedništvima mjesnih odbora i s mještanima, pa nije bilo nikakvih problema. Na korektno obavljenom poslu zahvalni smo i nositelju ulaganja, Varkomu, i izvođačima iz varaždinske Aquatehnike - poručili su mještani.


Agencija VLM


Komentari