Varteks Di Caprio do važne pobjede protiv Buzeta

Objavljeno: 26.02.2012. 10:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Rukometaši Varteks Di Caprija u subotu su ostvarili treću ovosezonsku pobjedu. Na domaćem terenu u jednoj na kraju vrlo neizvjesnoj utakmici pala je ekipa Buzeta 30-26...

Rukometaši Varteks Di Caprija vrlo su dobro ušli u susret i u 9. minuti imali prednost od 4-0, a prvi pogodak gosti su postigli tek u 10. minuti . U nastavku su Varteksovci nastavili istim tempom i svoju razliku digli na šest pogodaka koju održavali do samog kraja prvog poluvremena. Prvi dio završio je 15-9 za domaćine.

U drugi dio Varteksovci su ušli odlično i u 35. minuti rezultat su "digli" na 19-10. Gosti se u nastavku dižu i u 45. minuti smanjuju na 21-16. Od tada se Varteksovci muče u napadu, ali i zabijaju, dok njihovi protivnici uspješno u četiri navrata realiziraju brze centre pa prednost u 50. minuti smanjuju na minus tri.

U samoj završnici susreta Buzet se u 55. minuti uspio približiti  25-24, a vratar "krojača" Ašanin pri tom rezultatu skinuo je kontru nedopustivši Buzetu da izjednači. Varteks Di Caprio u samoj završnici se konsolidirao i susret priveo kraju u svoju korist. Završilo je 30-26 za „Krojače“.

Epitet najboljeg odnio domaći vratar Matej Ašanin koji je skinuo 16 lopti, a najviše pogodaka u pobjedu ugradio je Nikola Svetec koji je osam puta zatresao mrežu gostiju, dok je kod Buzeta najefikasniji bio Duško Ljubotina sa sedam pogodaka.

Trener Vladimir Vujović kojeg je ova utakmica iscrpila bio je vrlo radostan trećom prvenstvenom pobjedom svoje momčadi.

- Bila je prava teška utakmica, a mi smo 40. minuta odigrali maestralno, daleko iznad svojih mogućnosti, no u jednom trenutku ekipa Buzeta nas je opasno ugrozila. Mi smo se borili i jednom fanatičnom borbom zaslužili ovu pobjedu- rekao je trener Varteks Di Caprija Vladimir Vujović.

Vujovićev kolega na drugoj strani Sirotić čestitao je Varteksovcima i istaknuo loše otvaranje svoje momčadi.

- Odigrali smo jako loše prvo poluvrijeme, drugi dio je bio nešto bolji, no međutim loviti protivnika bilo je teško i na kraju nismo uspjeli- zaključio je trener Buzeta Mario Sirotić.

U sljedećem kolu Varteks Di Caprio je slobodan, a za dva tjedna ugošćuje Dubravu.

Komentari