Varteks Di Caprio pobijedio Crvenu Zvezdu Alumil!

Objavljeno: 14.01.2011. 21:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Ž. Hajdinjak, A. Švoger / CROPIX

Na prvom međunarodnom rukometnom turniru Varaždin Open 2011, rukometaši Varteks Di Caprija iznenadili su aktualnog prvaka Srbije, slavnu Crvenu Zvezdu, rezultatom37:30!

Vrijedi istaknuti da je Zvezda došla u Varaždin oslabljena, bez trojice reprezentativca, no lijepu «recku» zaradio je varaždinski rukometni prvoligaš, u velikim financijskim problemima posljednjih nekoliko godina, što se na njihovim igrama nije vidjelo ove jeseni.

Počelo je boljom igrom Varteksa, koji je najviše vodio tri pogotka razlike. Kod rezultata 11:8, gosti iz Beograda s četiri uzastopna gola, dostižu i prestižu varaždinske rukometaše, zbog čega je Golik prinuđen zvati time-out. Tada je uslijedio novi mali preokret u prvom dijelu, varaždinski rukometaši konsolidirali su ponovno redove, preokrenuvši još jednom susret u svoju korist te na odmor otišli s vodstvom 19:15.

U nastavku se Zvezda približava na dva gola razlike, no više od toga nisu mogli, Jagačić, Babić i društvo bili su nezaustavljivi, a Balent je vrlo dobro branio sve pokušaje Beograđana.

Nemanja Zelenović bio je najopasniji u redovima momčadi koju vodi Igor Butulija, do kraja utakmice skupio je devet golova.

- Mi smo u vrlo ranoj fazi priprema, čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi, nemam zamjerki. Osim što smo rano u pripremama, nedostajala su nam četiri reprezentativca, što se moralo osjetiti - kazao nam je trener Crvene Zvezde Alumil Igor Butulija.

Puno više razloga za zadovoljstvo imao je trener Varteks Di Caprija Željko Golik.

- Normalno da smo zadovoljni i sretni, ovo će nam biti veliki podstrek i ovo je samo još jedan pokazatelj da ova ekipa ima potencijala. Bilo bi šteta da propadne i pozivam sve da nam pomogu - smatra Golik.

Varteks Di Caprio tako je stigao do finala turnira, gdje će sutra u 18 sati igrati s Nexeom. Predigra će biti međunarodna, u 16:00 igrat će Bosna BH Gas i Crvena Zvezda Alumil.

Varteks Di Caprio – Crvena Zvezda Alumil 37:30 (19:15)

Varaždin, dvorana na Dravi. Gledatelja: 600. Suci: Cepanec i Jeftić (Varaždin).

Varteks Di Caprio – Žitnjak, Imamović, Tači, Marčec, Babić 7, Jagačić 8, Trojko, Žnidarić 1, Vincek 1, Marenčić, Sršen 2, Vidaček 4, Žganec 4, Balent, Štimac 3, Turan 2, Barić 3, Prole 2. Trener: Željko Golik.

Crvena Zvezda Alumil – Ivanišević, Živković 2, Pešić 1, Pantelić 1, Perović 4, Đurić 3, Ristić 1, Ljubičić,  Pušica 1, Radulović 4, Jokić 1, Anđelić 1, Trivunđa 4, Zelenović 9, Ćirić. Trener: Igor Butulija.

Komentari