3. HNL SJEVER

Varteks ide po pobjedu i vrh, a ludbreška Podravina po ostanak u ligi

NK Varteks

Objavljeno: 29.02.2020. 10:07

Zadnja izmjena: 29.02.2020. 10:49

Danas se nastavlja natjecanje u 3. HNL Sjever susretima 15. kola, među kojima ima dosta zanimljivih a dva su vezana uz klubove s podrčja ŽNS Varaždin. 

Varteks, koji je trenutno na četvrtoj poziciji prvenstvene ljestvice s 25 osvojenih bodova, ide u Orahovicu na susret s desetoplasim Papukom koji je dosada skupion 12 bodova. Cilj Bumbara je pobjeda i približavanje vrhu.

S druge strane Ludbrežani su u nezavidnoj situaciji i nalaze se na predzadnjem mjestu prvenstvene ljestvica sa svega 7 osvojenih bodova do sada. Podravina gostuje u Virju kod Podravca, koji je samo dva mjesta iznad Ludbrežana i s pet bodova više na svom kontu. Ludbrežanima je cilj ostanak u ligi.

Varteks će imati jaku podršku

Utakmica papuka i Varteksa počinje u 15 sati, a UN White Stones počinju s razdobljem obljetničkog slavlja tridesetog rođendana te će Bumbari imati snažnu podršku s tribina brojnih navijača..

Igrač i kapetan Varteksa Romano Nježić najavio je utakmicu u koju ulaze kao favoriti. 

- Završili smo s pripremama puno bolje nego što smo u njih krenuli, ponajprije zbog loših uvjeta jer u početku nismo mogli odraditi sve planirano, ali prelaskom na umjetnu travu počeli smo normalno trenirati i spremati se za nastavak prvenstva, rekao je Nježić.

Bolji uvjeti

Igrači su posebno zadovoljni uvjetima za treniranje i terenom s umjetnom travom te će zbog toga sigurno biti bolji u proljetnom dijelu prvenstva. Nježić smatra kako će sa svakom utakmicom dizati svoju razinu igre.

- Mislim da ćemo se dizati u formi kako će prvenstvo odmicati, kroz prvi dio prvenstva pokazali smo da se možemo nositi sa svima i na tome ne mislimo stati. Želimo se razvijati kao ekipa i težiti što boljoj igri, najavio je Nježić.

Za kraj, poslao je poruku svim navijačima, ali posebno onim najvjernijima.

- Ove godine naši Stonesi slave trideseti rođendan i želimo im se igrom i rezultatima odužiti za podršku koju nam daju tijekom čitave sezone, zaključio je Nježić i pozvao sve u Orahovicu da Varteks pobjednički i u velikom stilu započne proljetni dio sezone.

Raspored 15. kola 3. HNL Sjever, subota, 29. veljače - svi susreti počinju u 15,00 sati:

  • Virje: Podravac - Podravina
  • Cvetkovec: Tehničar - Bjelova
  • Virovitica: Virovitica - Polet (SMnM)
  • Orahovica: Papuk - Varteks
  • Mursko Središće: Rudar - Radnik Križevci
  • Ždralovi: Mladost - Graničar Đ.

Prvenstvena ljestvica 3. HNL Sjever uoči 15. kola:

Komentari