3. HNL SJEVER

Varteks pobjedom u Virovitici sve bliže samom vrhu 3. HNL Sjever

Objavljeno: 22.09.2019. 12:14

Zadnja izmjena: 22.09.2019. 12:16

Dok Podravina novim porazom ostaje pri dnu prvenstvene ljestvice, Varteks novom pobjedom u 5. kolu napreduje prema vrhu 3. HNL Sjever.

Varteks je gostovao u Virovitici kod istoimenog domaćina i zasluženo slavio 4:1. Pogotke za Varteks postigli su Boris Kosir i Roberto Skoliber te Tihomir Šoštarić.

Prvo poluvrijeme Varteks je uspostavio inicijativu na terenu, ali prvi su zaprijetili domaćini u 7. minuti. Nervozu Bumbara ublažio je odmah u 10. minuti Kosir koji se snašao u šesnaestercu te s nekoliko metara zabija s desne strane. Pred kraj poluvremena treba spomenuti udarac Kosira i blok domaćina te pritisak Varteksa. Drugo poluvrijeme donosi četiri pogotka, od toga tri u mreži Virovitice.

Varteksovu visoku pobjedu najavio je Benković nakon kornera, čija lopta odlazi tik do gola, a onda Skoliber u praktički solo akciji zabija u desni golmanov kut. 

Tri minute kasnije, u 62. minuti utakmicu je u mirne vode za Bumbare odveo Šoštarić koji sam izlazi pred protivničkog vratara i iz drugog pokušaja pogađa mrežu za 3:0 Varteksa.

U 83. minuti Varteks je dovršio posao – Šoštarić ovaj put još sigurniji nakon odlične lopte Kukeca. Varteksov vratar Domjan istaknuo se u međuvremenom još jednom sjajnom obranom s nekoliko metara koja je u 90 posto slučajeva pogodak. Konačan rezultat postavljaju domaćini u 91. minuti nakon gužve u šesnaestercu.

Varteks je ovom pobjedom i s nova tri boda stigao do drugog mjesta 3. HNL Sjever, a u sljedećem,6. kolu dočekuju Tehničar iz Cvetkovca na domaćem terenu.

Rezultati utakmica 5. kola 3. HNL Sjever

  • Ždralovi: Mladost - Podravina 3:1
  • Mursko Središće: Rudar - Graničar Đ.2:1
  • Orahovica: Papuk - Radnik Križevci 0:2
  • Virovitica: Virovitica - Varteks 1:4
  • Križevci: Tehničar - Polet (SMnM) 2:0
  • Virje: Podravac - Bjelovar 1:3

Komentari