3. HNL SJEVER

Varteks u Ludbregu "razmontirao" Podravinu i ostao na viskom trećem mjestu

NK Varteks

Objavljeno: 26.10.2019. 18:30

Zadnja izmjena: 26.10.2019. 18:32

U Ludbregu je danas odigran županijski derbi 3. HNL Sjever između domaće Podravine i Varteksa. Gosti iz Varaždina uzreli su puni plijen i uvjerljivo pobijedili s 3:1.

Pogotke za Varteksovu pobjedu dali su Karlo Benković, Roberto Skoliber i Tihomir Šoštarić. Varteks je prvo poluvrijeme počeo vrlo otvoreno. Iako je posjed lopte bio na strani gostujuće ekipe Podravina je povela u 13. minuti, pogotkom Nikole Valjaka.

Varteks ubacuje u brzinu više i to rezultira golom za izjednačenje u 31. minuti. Matija Kuhar prošao je po lijevoj strani, Šoštarić puca, lopta se odbija od stative na dvadesetak metara, a Benković iz poluvoleja zabija za 1:1.

Do kraja poluvremena ritam igre podigao se još više, ali golova više nije bilo.

U drugom dijelu nastavlja se dominacija Varteksa što je okrunjeno u 78. minute. Daniel Vuković dodaje Robertu Skoliberu, on ulazi u šesnaesterac i odličnim udarcem pogađa za vodstvo Varteksa od 2:1. Odmah nakon pogotka, Varteks je mogao riješiti utakmicu da su bili precizniji prvo Skoliber, a zatim i Sušac. 

U sudačkoj nadoknadi konačan rezultat postavlja Šoštarić na asistenciju raspoloženog Skolibera. Varteks i Podravina do sada su igrali pet puta i svih pet puta slavio je Varteks.

Bumbari se trenutno nalaze na trećem mjestu 3. HNL Sjever s 20 osvojenih bodova iz deset kola. 

Slijedeću domaću utakmicu Varteks igra na SC Slobodu i to već sljedeću subotu, kada im u goste dolazi Radnik iz Križevaca, momčad koja se također nalazi u samom vrhu prvenstvene ljestvice. 

Rezultati 10. kola Četvrte nogometne lige Čakovec - Varaždin

  • Ludbreg: Podravina - Varteks 1:3
  • Križevci: Radnik Križevci - Polet (SMnM) 0:7
  • Đurđevac: Graničar Đ - Bjelovar 1:5
  • Ždralovi: Mladost - Podravac 1:0
  • Mursko Središće: Rudar - Tehničar 1:2
  • Orahovica: Papuk - Virovitica 1:2

Komentari