Varteksovci dominirali Kutijom, Rumbak uvijek u istom dresu

Objavljeno: 30.12.2010. 12:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Vrlo često veteranski turnir Kutije Šibica zanimljiviji je od onog klasičnog. Današnji hakl nerijetko je prečvrst, prediscipliniran, mnogi vele da nema više onih pravih «šmekera».

A u veteranskom dijelu najpopularnijeg malonogometnog turnira u ovom dijelu Europe, dominirale su Varteksove legende, u momčadi Pulpit Elkro, koja je u finalu s 3:0 pobijedila Jadransko Osiguranje.

Damir Krznar, iz Zaboka, koji se u Varaždinu afirmirao kao igrač (1991 - 1995), između ostalog ovdje i završio Višu školu Fakulteta Organizacije i Informatike. Drugi je Damir Mužek, inače Zagrepčanac koji je s Varteksom bio član četvrtfinala Kupa kupova protiv Mallorce, i razmišljao o nastavku života upravo u «baroknom gradu», a zanimljivo je da se po svim vremenskim uvjetima, u pravilu svake godine odazove na susret Starih – Mladih, kao uostalom i Krznar.

Posebna priča svakako je Željko Rumbak, koji je na jesen 2004. godine branio u životnoj formi. Varteks je tada, s Ćirom Blaževićem bio treći na tablici, no došlo je do kašnjenja s plaćama, a nepopustljivi Rumbak je uoči prvog proljetnog kola napustio Varteks.

No ljubav prema Varteksu ostala je i danas, što potvrđuje i činjenica da Željko Rumbak na malom nogometu, kojeg igra vrlo često, i to ne samo kao golman, nego i kao vrsni napadač, kada je potrebno, nikad ne skida stari Varteksov dres.

- Uvijek sam u njemu, to je dres iz posljednje sezone u klubu, kada sam i bio najbolje ocijenjeni golman lige,a između ostalog sam taj dres i sam kupio, u trgovini vlastitim novcem - kazao nam je Rumbak, dodavši da se vremena u Varaždinu i Varteksu uvijek rado sjeća.

- Meni je u Varteksu i Varaždinu stvarno bilo prekrasno, jako mnogo mi je to značilo za karijeru i pamtit ću te dane cijeli život, bili su nezaboravni. Upravo zato sam još uvijek u tom dresu - zaključio je Rumbak.

Željko Rumbak je naravno bio najbolji golman turnira, a Damir Mužek, iako među starijima u finalu, bio je jedan od najzapaženijih. I Mužek igra još uvijek na visokoj razini, radi se o posebnom znalcu, a proglašen je i najboljim igračem veteranskog turnira. Između ostaloga je u finalu bio i strijelac jednog gola, još jednom bivšem Varteksovcu, Žankarlu Šimuniću.

I on je «stradao» u Varteksu, također na «vrhuncu» karijere. U četvrtfinalu kupa protiv Zagreba, stradala mu je ahilova tetiva, dvije minute prije kraja utakmice, i jedanaesteraca jer je rezultat u uzvratu na stadionu Varteksa bio identičan onom iz Kranjčevićeve. No Katalinić je potrošio sve tri zamjene, i nije mogao mijenjati. Šimunić je hrabro, rekli bi neki ludo, s jednom od najtežih sportskih ozljeda, stao na gol, pokušao nešto obraniti, ali nije išlo.

Komentari