obilazak vatrogasnih društava

Vatrogasce Malog Bukovca posjetio zamjenik župana Paljak

Objavljeno: 14.12.2019. 16:02

Zadnja izmjena: 14.12.2019. 16:02

U sklopu obilaska vatrogasnih društava i zajednica na području Varaždinske županije zamjenik župana Tomislav Paljak razgovarao je i s vatrogascima u općini Mali Bukovec.

Općinski načelnik Darko Marković tom je prigodom rekao kako podržava ideju Županije da objedini tekuća poslovanja i održavanja u stožernim dobrovoljnim vatrogasnim društvima općina i gradova u Varaždinskoj županiji, što će zasigurno donijeti uštede i vatrogascima iz Općine Mali Bukovec. – Kao načelnik, ali i kao predsjednik Nadzornog odbora Vatrogasne zajednice Varaždinske županije podržavam ovu ideju. Mislim da će je i drugi načelnici i gradonačelnici podržati, a posebno vatrogasci kojima će se pojednostaviti tekuće poslovanje i održavanje, uz istovremeno pojeftinjenje – rekao je načelnik.

Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak rekao je kako se u sklopu operativnijeg i interaktivnijeg odnosa s vatrogasnim zajednicama i društvima na području županije želi dobiti cjelovita slika te uvid u njihove potrebe i način rada, kao i aktivnosti koje provode na terenu. – Mi smo sad već pri kraju ispunjenja tog hodograma koji smo si zacrtali i pretpostavka je da će o rezultatima i daljnjim planovima biti riječi na kolegiju načelnika i gradonačelnika, kad ga župan opet sazove – rekao je zamjenik Paljak te istaknuo kako postoje određene točke o kojim se može raspravljati kako bi se olakšalo djelovanje vatrogasnih zajednica i društava. Spomenuo je mogućnost postojanja centraliziranih sustava na bazi računovodstva, osiguranja, zdravstvenih pregleda, atestiranja opreme (na prijedlog domaćina) i slično.

Komentari