'Mogu sve što želim '

Foto - Ove žene iz Donje Voće ponosno oblače svoju vatrogasnu uniformu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.10.2022. 08:58

Zadnja izmjena: 05.10.2022. 08:58

Šest operativki dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Voća, izradile su projekt na temu „Mogu sve što želim – mogu biti žena vatrogasac“.

Cilj projekta je suradnja i poticanje što boljeg i efikasnijeg rada žena u dobrovoljnim vatrogasnim društvima, pronalaženje rješenja problematike u kojoj se nalaze, te promicanje dobrovoljnog i humanitarnog rada žena u sklopu društva.

Kako bi se realizirao projekt, napravile su radionicu koja je bila održana u Kampu vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice u Fažani, a u sklopu financiranja projekta za operativne članice DVD Donja Voća nabavljena je adekvatna oprema – odijela za gašenje šumskih požara, kacige i radni opasači.

U projektu su sudjelovali žene iz DVD-a Novog Marofa, DVD-a Donjeg Kneginca, DVD-a Varaždinskih Toplica, DVD-aRečica-Matica, te kao organizatori DVD Donja Voća. U sklopu radionice izrađena je anketa na temu „Stereotipi i predrasude – žene u vatrogastvu“, drugi dio radionice bio jena temu „Dobre i loše strane – žene u vatrogastvu“.

Komentari