oprema za intervencije

Varaždinski vatrogasci dobili novu opremu vrijednosti 119 tisuća kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.12.2018. 13:08

Zadnja izmjena: 21.12.2018. 13:08

Danas je  u prostorijama Vatrogasne zajednice Varaždinske županije održana  primopredaja opreme za rezanje i bušenje svih vrsta materijala, a opremu će u intervencijama koristiti  vatrogasne postrojbe.

Oprema je izvorni proizvod domaće tvrtke EBC tehnologija iz Kućan Marofa, u vrijednosti je  119.000,00 kn od čega je Varaždinska županija osigurala 110.000,00 kn, a preostalu vrijednost od 9.000,00 kn osigurala je Vatrogasna zajednica.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedjeljka Vukalovića, zamjenik župana Vugrin istaknuo je zadovoljstvo što će vatrogasci u svome radu i aktivnostima imati ovakvu vrstu opreme.

- Ova oprema posebno je važna kada u slučaju potresa i požara treba izvršiti spašavanje ljudskih života izvlačenjem iz ruševina. Statika objekta oštećenih u spomenutim slučajevima je upitna, te bi svako korištenje teških strojeva za izradu prolaza do unesrećenih posebno otežalo spašavanje. Ovim aparatima moguće je u vrlo kratkom roku napraviti prolaz do unesrećenih i osigurati spašavanje, a to je vrlo bitno. – rekao je zamjenik župana Vugrin.

Inače, za rukovanje opremom izvršena je obuka te su vatrogasni djelatnici certificirani za rad sa istom, a  obzirom da je oprema prvenstveno namijenjena za urbana područja, oprema je podijeljena vatrogasnim postrojbama smještenim u gradovima Varaždinske županije.

Komentari