općina cestica

Vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava održali sjednicu godišnje Skupštine

Objavljeno: 08.03.2022. 13:29

Zadnja izmjena: 08.03.2022. 13:29

Vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava u subotu su održali redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine.

Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena kao i predložene plan rada i financijski plan za tekuću godinu nakon čega su zaslužnim članovima uručena vatrogasna priznanja.

Za 20 godina u DVD-u priznanje je dobio Miro Mikec, a brončane vatrogasne plamenice primili su: Boštjan Belšak, Jasmin Furjan, Marija Borak, Marijan Mikec, Lovro Jurčević i Davorka Hrnčić. Brončane vatrogasne medalje do bili su Mladen Mikec, Luka Prikratki, Antonio Korotaj i Simon Korotaj, a diplomu za zvanje vatrogasnog časnika primio je Denis Veršić.

Čestitke na uspješnom radu i zahvalnost vatrogascima na angažiranju u gašenju požara, brizi na zaštiti imovine i života mještana te sudjelovanje na intervencijama, uvježbavanju i osposobljavanju vatrogasnih postrojbi kao i za brigu oko vatrogasne opreme i zgrade vatrogasnog doma uputio je načelnik Mirko Korotaj te naglasio da je Općina Cestica dala izraditi projekt za energetsku obnovu kompletne zgrade, a koja se procjenjuje na 1,8 milijuna kuna.

- Potrebna sredstva osigurat će se prijavom na europske fondove, a da bi se to moglo i realizirati Općina Cestica će u proračunu morati osigurati pedeset posto potrebnih sredstava. Ukoliko se obnova ne bi mogla realizirati iz EU fondova Općina Cestica će pomoći u obnovi zgrade, ali u tom slučaju radovi na obnovi vatrogasnog doma biti će u nešto manjem obujmu, rekao je načelnik Mirko Korotaj.

Komentari