proslava rođendana

Vatrogasci DVD-a Margečan proslavili 60 godina od osnutka društva

Objavljeno: 06.07.2016. 16:29

Zadnja izmjena: 06.07.2016. 16:31

Krajem prošle godine Hrvatska vatrogasna zajednica je priznala 1955.godinu kao godinu osnivanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Margečan, te je u nedjelju proslavljena 60. obljetnica osnutka pod pokroviteljstvom Grada Ivanca.

Na proslavi je sudjelovalo oko 130 vatrogasaca, vatrogasne mladeži i podmladka, te još 50-tak gostiju, mještana i prijatelja. Proslava je počela u jutarnjim satima okupljanjem prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava i gostiju kod vatrogasnog doma u Margečanu, nakon čega je uslijedio mimohod i misa za vatrogasce na kojoj je blagoslovljena i nova zastava.

Nakon mise održana je svečana skupština. Uz pozdravni govor predsjednika Društva Davora Đurasa, te prezentaciju povijesti i djelovanja u proteklom razdoblju, koju je iznio tajnik Društva Zdenko Đuras, dodijeljena su i brojna priznanja, spomenice i medalje, među kojima je potrebno istaknuti spomenice Vatrogasni veteran, koje je HVZ dodijelio Martinu Krznaru, Dragutinu Đurasu, Stjepanu Đurasu i Stjepanu Vidačeku, koji su zaslužni da je Društvo u teškim vremenima opstalo i da uspješno djeluje još i danas. 

Komentari