Povećali operativnu spremnost

Vatrogasci iz Jalkovca bogatiji za novo vozilo vrijedno 220.000 kuna

Objavljeno: 23.03.2016. 12:55

Foto: GVZ

Dobrovoljno vatrogasno društvo Jalkovec dobilo je na korištenje novo vozilo vrijedno 220 tisuća kuna kupljeno je sredstvima Gradske vatrogasne zajednice Varaždin, za koju Grad Varaždin godišnje izdvaja sredstva u iznosu od oko milion kuna....

Primopredaji vozila osim varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša nazočili su predsjednik GVZ Varaždin Tomislav Bogović i zapovjednik GVZ Varaždin Ivica Labaš. Vozilo je nakon primopredaje blagoslovio župnik RKT župe Biškupec vlč. Tomislav Dodlek.

DVD Jalkovec ove godine slavi 80 godina humanog i dobrovoljnog rada, a gradonačelnik je u subotu na svečanoj sjednici koja je uslijedila nakon primopredaje članovima društva obećao skoro rješavanje prostora za izgradnju vatrogasnih garaža.

Vozilo će služiti za prijevoz vatrogasaca i manje opreme te će uz postojeće malo navalno vozilo povećati operativnu spremnost vatrogasaca Gradske vatrogasne zajednice.

Tajnik DVD-a se zahvalio Gradskoj vatrogasnoj zajednici za vozilo i svim pojedincima koji potpomažu rad Društva.

Naglasio je da će ovo vozilo biti veliki poticaj još većem angažmanu, a za proslavu 80. obljetnice koja će biti održana u listopadu ove godine najavio je i završetak radova na izgradnji garaža.  

Komentari