GRAD VARAŽDIN

Vatrogasci ponos Varaždina - Čuvaju hrvatsku obalu i Lastovo

Objavljeno: 24.07.2022. 13:09

Zadnja izmjena: 24.07.2022. 13:11

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina Ivica Labaš posjetili su varaždinske vatrogasce koji i ove godine borave na dislokaciji na otoku Lastovo.

U kratkom obilasku 3. smjene varaždinskih vatrogasaca koji su od lipnja do rujna na dislokaciji u Ublima na Lastovu, gradonačelnik se uvjerio da profesionalci iz JVP Varaždin odrađuju svoj posao krajnje odgovorno i profesionalno.

Gradonačelnik se ovom prilikom susreo i s načelnicom Općine Lastovo Anitom Jančić Lešić.

- Gode riječi pohvale koje smo zapovjednik Ivica Labaš i ja dobili od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dubrovačko-neretvanske županije Stjepana Simovića i načelnice Općine Lastovo Anite Jančić Lešić kao i od zapovjednika lokalnog DVD Lastovo s kojim su naši vatrogasci ugasili manji požar u naselju Skrivena Luka prije tjedan dana. Od dojave su za manje od 15 minuta bili na lokaciji udaljenoj 16 km i zaustavili vatru prije nego što se požar proširio, rekao je gradonačelnik Bosilj.

Vatrogasci će dobiti i čamac

Vatrogasci su na Lastovo odvezli i vozila koja su im prijeko potrebna za intervencije, jedno šumsko vozilo, cisternu i pick-up vozilo.

- Uz tri vozila s kojima su na dislokaciji, za sljedeću godinu našim sam vatrogascima obećao dati na raspolaganje i jedan od tri čamca koja imamo u Varaždinu kako bi mogli pristupiti lokacijama i s morske strane, najavio je gradonačelnik Bosilj.

Istaknuo je kako su varaždinski vatrogasci na ponos našem gradu.

- Svojim radom nesebično doprinose sigurnosti i spašavaju živote, ne samo u Varaždinu i okolici već diljem Hrvatske. Hvala im na hrabrosti i požrtvovnosti koju iskazuju i što su na raspolaganju kad god je potrebno, naglasio je gradonačelnik Bosilj.

 

 

Komentari