općina cestica

Vatrogasci VZO Cestica obavili provjeru vatrogasne opreme

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.10.2022. 15:39

Zadnja izmjena: 04.10.2022. 15:41

Članovi Vatrogasne zajednice Općine Cestica izvršili su tradicionalnu, 14. po redu provjeru rada vatrogasne opreme koja se nalazi u posjedu šest vatrogasnih društava.

Domaćin ovogodišnje provjere bilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Babinec, a  sudjelovala su i ostala cestička vatrogasna društva. Sama provjera održana je, u nedjelju na sjevernoj obali rijeke Drave, uzvodno od lovrečanskog mosta, a provjeri rada vatrogasnih štrcaljki bili su prisutni svi predsjednici društava.

Na ovogodišnjoj provjeri ispravnosti vatrogasnih vozila i opreme sudjelovalo je 46 vatrogasaca s 6 navalnih i 3 kombi vozila, a uz rukovodstva društva prisutni su bili i Mirko Domijan iz Otok Virja i Vlado Kumer, počasni predsjednik DVD-a Lovrečan Dubrava, kao i članovi obitelji samih vatrogasaca.

Izvješće o realiziranoj provjeri podnio je zapovjednik VZO Cestica Milenko Biškup, a Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica pozdravio je prisutne u ime općinskog načelnika Mirka Korotaja te naglasio da je besprijekorno funkcioniranje vozila i opreme znak da je Općina Cestica sredstva uložena u rad vatrogasnih društava dobro uložila, da vatrogasci savjesno o istoj brinu, te da će ista biti u slučaju potrebe i pravilno iskorištena u slučaju potrebe.

 

Komentari