Vatrogasci VZO Cestica proslavili su 25 godina rada u dvorani DVD-a Križovljan Cestica. Bila je to prilika da se napomene kako su vatrogasci proteklih godina bili jedan od pokretača društvenog života te podrška i potpora brojnim manifestacijama i događanjima u općini. 

Pozdrave riječi prisutnim vatrogascima i gostima uputio je Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Cestica, dok je izvješće o radu Zajednice u spomenutom razdoblju podnio je zamjenik predsjednika Danijel Korotaj.

U svom se govoru osvrnuo na osposobljavanje kadrova i organiziranje vatrogasnih vježbi i natjecanja, brige za nabavu i održavanje vatrogasne opreme, proslave za vatrogasce značajnih datuma te suradnje s ostalim vatrogasnim društvima iz Hrvatske i Slovenije.

Istaknuo je da su suradnju s vatrogascima iz susjedne Slovenije pojedina vatrogasna  društava započela i ranije od osnivanja Zajednice, a posljednjih 10-tak godina Vatrogasna zajednica općine Cestica intenzivno surađuje s OGZ Ptuj, GZ Ormož, GZ Kočevje te PGD Zavrč i Cirkulane.

Pohvalu radu cestičkim vatrogascima uputio je i načelnik Mirko Korotaj, koji je istaknuo da su vatrogasci u općini Cestica najbolje organizirana Zajednica na koju su uvijek može računati, a koja će i nadalje imati podršku u realizaciji programa.Također, između ostalih, na jubileju je čestitao i Nedjeljko Vukalović, dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, a potom je u znak priznanja predsjedniku Zajednice, Darku Majhenu, uručio brončanu plaketu Županijske vatrogasne zajednice. 

Povodom obilježavanja 25 godina rada, u završnom dijelu proslave, zapovjednik Milenko Biškup i predsjednik Darko Majhen,  uručili su spomen medalje VZO Cestica predstavnicima društava i organizacija, a potom i pojedincima koji su u proteklom razdoblju doprinijeli i pomogli u razvoju vatrogastva. Spomen medalje primili su i svi aktualni članovi Predsjedništva, Zapovjedništva i Nadzornog odbora Zajednice, a i osnivači VZO Cestica među kojima su bili i Slavko Talan, prvi zapovjednik i Antun Knezoci, prvi predsjednik Zajednice, te ostali pojedinci iz Hrvatske i Slovenije  

Ključne riječi: Cestica, cestica, vatrogasci,

Komentari

30.05.2018. 09:04h Zadnja izmjena: 30.05.2018. 09:50