predstavljen novoizgrađena garaža

Vatrogasci VZO Cestica proslavili su blagdan Svetog Florijana

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.05.2018. 13:16

Zadnja izmjena: 07.05.2018. 13:19

Domaćin proslave blagdana Svetog Florijana, a koja se tradicionalno na području Vatrogasne zajednice općine Cestica slavi na najbližu nedjelju spomendana koji je 4. svibnja, ove godine bili su vatrogasci DVD-a Gornje Vratno.

Misu za vatrogasce u crkvi Uzvišenja sv. Križa u Radovec predvodio je vlč. Zorislav Šafran, križovljanski župnik, a predstavnički cestičkih vatrogasnih društava, čelnici Zajednice i gosti su uz pratnju limene glazbe u povorci prošetali selom. 

Drugi dio svečanosti bio je u nedjelju, ispred novosagrađene vatrogasne garaže, a sve prisutne pozdravio je Darko Majhen, predsjednik DVD-a Gornje Vratno i VZO Cestica. Potom je uslijedilo simbolično rezanje vrpce i otvorenje garaže koju je otvorio Mirko Korotaj, načelnik općine Cestica koji je potom vatrogascima čestitao njihov praznik i izrazio zahvalnost radom svih cestičkih vatrogasnih društava te obećao daljnju pomoć Općine razvojnim projektima svih društva okupljenih u VZO Cestica.

- Radove na izgradnji vatrogasne garaže obavila je tvrtka Kirby d.o.o. iz Vratno Otoka, a investiciju od 541 tisuću kuna u cijelosti je pokrila Općina Cestica - rekao je predsjednik DVD-a Darko Majhen.

Od gostiju proslavi svetog Florijana, uz već spomenute, bio je prisutan i zamjenik načelnika Žarko Rodeš, Nataša Šincek, predsjednica VZO Petrijanec, Robert Kovačić, predsjednik VZO Vinica, a bilo je nazočno i šestero vijećnika Općinskog vijeća općine Cestica, Tanja Veršić, Stjepan Bistrović, Milan Borak, Denis Kotolenko, Darijan Vinter i predsjednik Darko Majhen.

Komentari