Vatrogascima iz Sv. Đurđa DUZS donirao novu pumpu i drugu opremu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 01.10.2014. 15:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: VZVŽ

DVD Sveti Đurđ, središnje Društvo među šest DVD-ova na području Općine, primilo je od DUZS vrijednu donaciju, novu vatrogasnu pumpu i drugu prateću opremu u ukupnoj vrijednosti od oko 30.000 kuna...

Dobrovoljno vatrogasno društvo čiji su operativci redoviti sudionici dislokacije vatrogasnih snaga na priobalje, ali i na druga područja poput ove godine poplavljene Slavonije, posjetio je 30. rujna Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković.

U ovoj prigodi, predao je čelnicima DVD-a Sveti Đurđ novu vatrogasnu pumpu i drugu prateću opremu u ukupnoj vrijednosti od oko 30.000 kuna.

Riječ je o opremi koja je dosad najviše nedostajala, s obzirom na poplave koje su u posljednje dvije godine više puta pogađale ovu općinu.

Sa stanjem vatrogastva na području općine glavnog vatrogasnog zapovjednika upoznao je zapovjednik Društva Stjepan Kovaček. Tijekom posljednjih 15-tak dana provedeno je 60-tak intervencija vezanih uz poplave, uz više od 150 uključenih članova svih 6 DVD-ova te preko 2.500 radnih sati dobrovoljnih vatrogasaca.

U predstavljanju bogate 17-godišnje povijesti Društva sudjelovali su i zamjenik zapovjednika Miroslav Bahat, zamjenik predsjednika Ervin Radiković, tajnica Suzana Milak te članovi postrojbe Antonio Kovaček i Mario Hehet.

Rad općine uz pohvale vatrogastvu kao prvom stupu obrane u svim nepogodama pojasnio je načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany, izrazivši zahvalnost na novoj opremi koja će značajno pomoći u pripravnosti vatrogastva na moguće nove poplave i druge nedaće.

U tom je smislu istaknut i projekt izgradnje novog vatrogasnog doma DVD-a Sveti Đurđ, u kojeg je općina dosad uložila oko 600 tisuća kuna, a tijekom listopada kreće izrada termo fasade.

Komentari