4. svibnja

Foto - Vatrogasna zajednica Grada Ivanca proslavila blagdan svetog Florijana

Objavljeno: 05.05.2023. 19:33

Zadnja izmjena: 05.05.2023. 19:36

Jučer su vatrogasci Vatrogasne zajednice grada Ivanca proslavili blagdan sv. Florijana i međunarodni Dan vatrogasaca u Margečanu. Tom prigodom je održana misa za vatrogasce u crkvi sv. Margarete, a nakon mise nastavljeno je druženje uz domjenak u vatrogasnom domu DVD-a Margečan.

Vatrogasna zajednica grada Ivanca, kao jedna od najbrojnijih u Varaždinskoj županiji, proslavila je blagdan Svetog Florijana u Župnoj crkvi Svete Margarete u Margečanu. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Ivan Putarek predvodio je svečani ešalon od vatrogasnog doma do crkve.

- Samo dobrovoljstvo je od velike važnosti na području Grada Ivanca, Županije pa i šire. U vremenu pred nama važno je isticati tu snagu i sigurnost koje vatrogastvo pruža, važna je briga za sigurnost svih članova te voditi brigu o svakome dobrovoljnom članu kao temelju vatrogasne sigurnosti. Zato dragi vatrogasci hvala Vama a i Vašim obiteljima što dajete sebe za sigurnost drugih - rekao je predsjednik vatrogasne zajednice Grada Ivanca Zdenko Đuras.

Komentari