Kao i mnoge poslove u Vatrogasnom domu u Svibovcu Podravskom, i poslove instalacije grijanja odradili su sami članovi društva.

Iz sredstava koje dobivaju kao redovitu dotaciju iz proračuna Općine Sračinec, izdvojili su oko 170.000 kuna, a oko 200.000 kuna dobili su od Ministarstva gospodarstva, u okviru projekta povećanja energetske učinkovitosti.

- Sva ta sredstva uložili smo u dogradnju i završetak Vatrogasnog doma, a Općina Sračinec nam je isplatila i dodatna sredstva kako bismo obavili što više radova. Završeno je kompletno vanjsko uređenje doma i prizemlje doma, tj. operativni dio iz kojeg članovi kreću na intervencije. Sad imamo grijanje, vodu, sanitarne čvorove i sve osnovno što je potrebno za normalan rad. Poslove instalacije struje, grijanja i odvodnje odradilo smo sami, članovi DVD-a Svibovec Podravski. Da smo plaćali izvođače za sve ove radove, ne bismo bili ni blizu zavšetka radova koji su bili potrebni. Svojim smo dobrovoljnim radom ostvarili velike uštede. - izjavio je predsjednik DVD-a Svibovec Podravski Marijan Videc.

Ključne riječi: općina sračinec,

Komentari

15.02.2016. 13:06h Zadnja izmjena: 16.02.2016. 17:02

Foto: Općina Sračinec