projekt "Cool Rescue Ride"

MEĐUNARODNI PROJEKT Vatrogasni dužnosnici iz Austrije, Slovenije i Hrvatske boravili u Ludbregu

Objavljeno: 28.01.2020. 11:33

Zadnja izmjena: 28.01.2020. 11:33

Na prošlogodišnjem natječaju Saveza Alpe-Jadran Udruga za promicanje sigurnosti, ekologije i zdravog života sa sjedištem u Varaždinu prijavila je međunarodni projekt "Cool Rescue Ride".

Provedba projekta započela je stručnim skupom sredinom siječnja, i to u Ludbregu, a sudjelovali su istaknuti pripadnici vatrogasnih dužnosnika iz Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Sama svrha projekta usmjerena je prema dodatnoj obuci vozača žurnih službi, uključujući pripadnike vatrogastva, gorske službe spašavanja, hitne medicinske službe, Crvenog križa i sličnih organizacija. Oni bi se temeljem rezultata ovog projekta trebali dodatno obučavati za sigurnu vožnju u stresnim odnosno opasnim situacijama, u skladu s dubinskom analizom dosadašnjih iskustava glede smislu prometnih nezgoda u kojima su sudjelovali vozači žurnih službi.

Voditelj odnosno idejni začetnik projekta je Stjepan Kovaček, predsjednik Udruge za promicanje sigurnosti, ekologije i zdravog života iz Varaždina, a među ostalim sudionicima, s hrvatske strane su bili predstavnici Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Vatrogasne zajednice grada Ludbrega i Vatrogasne zajednice općine Sveti Đurđ. Nakon radnog dijela sudionici skupa razgledali su turističke znamenitosti Ludbrega odnosno “centra svijeta”, da bi ih potom članovi DVD-a Ludbreg upoznali sa svojom 150-godišnjom bogatom poviješću i uvjetima u kojima danas predano djeluju.

Komentari