program počeo još 10.lipnja

FOTO: Vatrogasnim natjecanjem završili Dani Općine Petrijanec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.07.2017. 19:39

Zadnja izmjena: 05.07.2017. 19:43

Već osmu godinu zaredom vatrogasci iz DVD-a Nova Ves domaćini su atraktivnog natjecanja sa starim zaprežnim špricama koje se ove godine održalo 2. srpnja na igralištu PŠ Nova Ves. Uz ekipe iz Varaždinske županije natjecali su se i vatrogasci iz Međimurja te ženska ekipa PGD Desenci iz Slovenije čime ovo natjecanje unazad nekoliko godina poprima i međunarodni karakter.

U prvom dijelu nastupilo je jedanaest dječjih ekipa od čega pet muških i šest ženskih. Prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je DVD Kuršanec, a u ženskoj konkurenciji najbolje su bile male vatrogaskinje iz DVD-a Tužno. U kategoriji odraslih, među djevojkama najboljima su se pokazale vatrogaskinje iz DVD Kuršanec, a muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je DVD Svibovec Podravski.

Pehare i medalje najboljima je podijelio načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec koji je istaknuo zadovoljstvo održavanjem ovakve manifestacije jedinstvene ne samo na području općine nego i županije te je zahvalio svima koji sudjeluju u organizaciji natjecanja.

Ovim natjecanjem završio je bogat i raznolik program u povodu obilježavanja Dana Općine Petrijanec koji je započeo još 10. lipnja memorijalnim nogometnim turnirom „Jovan, Hanžek, Tenko“, a sve do 2. srpnja između ostalog, održane su različite sportske i glazbene manifestacije, konjičke igre, sajam rukotvorina i pokazna vježba vatrogasaca.

Komentari