bolja sigurnost mještana

Vatrogasno vozilo za potrebe DVD-a Donje Ladanje vrijedno je preko 240 tisuća kuna.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.01.2019. 17:09

Zadnja izmjena: 31.01.2019. 17:37

Načelnik Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša, općinski vijećnik Marijan Fatiga i predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Zdravko Kukec danas su u Varaždinu preuzeli novo vatrogasno kombi vozilo za potrebe lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donje Ladanje.

Radi se o vozilu Peugeot Boxer minibus s devet sjedala, za koje je Općina Maruševec osigurala preko 240 tisuća kuna iz općinskog proračuna. Iz Općine Maruševec poručuju kako je nabavkom novog vozila za lokalno dobrovoljno vatrogasno društvo povećana operativna sposobnost vatrogasaca, a samim tim i sigurnost građana s područja naselja Donje Ladanje, ali i čitave Općine Maruševec.

Na području Općine Maruševec djeluju DVD Maruševec i DVD Donje Ladanje za koje su ove godine iz općinskog proračuna izdvajaju sredstva u visini od 430 tisuća kuna. Cilj je da vatrogasni sustav i civilna zaštita u općini funkcioniraju, da se naši građani osjećaju sigurno i da su djeca i mladi uključeni u vatrogasne aktivnosti, zbog toga smo spremni na nužna ulaganja poput ovog, naglašavaju iz Općine Maruševec te dodaju da su kvalitetna oprema i vozila dodatno ohrabrenje vatrogasaca u provođenju zadaća na terenu.

Komentari