Već šestu godinu za redom "Ide Rega preko brega"

Piše: eVz

Objavljeno: 16.11.2012. 16:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: -

Šesti festival pučkog teatra „REGA 2012" održati će se u subotu, 24. studenog 2012. širom Županije, pod već poznatim sloganom „Ide Rega preko brega".

Ove će godine nastupiti 20 grupa iz Krapinsko-Zagorske, Međimurske i Varaždinske županije na 10 adresa, na području šest općina i grada Lepoglave. Predstave će početi u različitim terminima od 17.00 do 19.00 sati. Traju 30-45 minuta, a ulaz je besplatan.

„REGA" svake godine ima sve više publike, što veseli organizatore koji u tome vide dokaz da je cilj „REGE" ispravan. S druge pak strane, javlja se i sve više amaterskih skupina koje žele sudjelovati na „REGI".

Cilj „REGE" je obnavljanje tradicije pučkog teatra u Varaždinskoj županiji. Dolaskom novih tehnologija sve više se zanemaruje pučki teatar, a postupno zamiru i dramske skupine koje obično djeluju u sklopu kulturno-umjetničkih društava u ruralnim dijelovima Županije.

Osnovna ideja cijelog projekta je jednostavna: održati što više predstava na što više lokacija u jednom danu i na taj način obnoviti tradiciju pučkog teatra kao najizravnijeg oblika komuniciranja glumaca-amatera s publikom koji je pomalo počeo gubiti popularnost pred naletom novih tehnologija.

Sve je počelo 2007. godine na području općine Bednja kada su se predstave održale na 3 lokacije, a već 2008. predstave su održane na 11 lokacija. Želja je organizacijskog odbora da se Rega poput plamena pozitivnih emocija širi i dalje prema cijeloj Županiji.

Organizator je Turistička zajednica Varaždinske županije dok su medijski pokrovitelji Radio Megaton, Radio Ivanec i Varaždinska televizija.

Komentari