vrlo opasno ponašanje

Već znamo da naši vozači često griješe - ali, nažalost, nisu jedini koji stvaraju probleme u prometu

Objavljeno: 16.10.2017. 15:53

Zadnja izmjena: 16.10.2017. 15:53

Foto: Arhiva

Policija je ovaj vikend, po već ustaljenom običaju, nadzirala promet na našim cestama i uhvatila nekih 203 prekršitelja - što je nešto više od uobičajenog prosjeka. Najviše je bilo onih koji su prejako nagazili papučicu gasa.

Takvih je tijekom vikenda uhvaćeno ravno 70. Osim u brzini, vozači su kršili i pravila o parkiranju - što je tema koju mi često pratimo na portalu. Takvih je bilo 30, a 18 vozača je vozilo pod utjecajem alkohola. No, ono što dodatno zabrinjava jest da je visok broj i biciklista i pješaka koji su uhvaćeni u prekršaju.

Čini se da je policija njima posvetila tijekom vikenda dodatnu pažnju, pa ih je u kršenju propisa uhvaćeno čak 45. Radi se inače o najranjivijim sudionicima u prometu, koji i zbog banalnih grešaka mogu pretrpjeti vrlo ozbiljne posljedice. Nije specificirano o kakvim se sve prekršajima radi, ali većinu je lako pogoditi - voženje bicikla bez svjetala ili bez reflektirajućih prsluka, itd. Stoga - ako ste pješak ili biciklist - ne samo zbog policije nego i zbog vlastite sigurnosti, ponašajte se razborito. Novčana kazna je i najmanje zlo koje vas može snaći.

Komentari