posjet županiji

Veleposlanik Slovačke s županijskim dužnosnicima razgovarao o mogućnostima suradnje

Objavljeno: 04.11.2019. 20:21

Zadnja izmjena: 04.11.2019. 20:39

Varaždinsku županiju posjetio je veleposlanik Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj NJ.E . Peter Susko te se tom prilikom susreo sa zamjenikom župana Tomislavom Paljakom i savjetnicom župana Natalijom Martinčević koji su ga informirali o projektima koje provodi županijska vlast.

Zamjenik župana Paljak upoznao je gosta s poviješću same Županije, iznio podatak koliko Županija ulaže u resor obrazovanja, ali ga informirao i o potpisanim sporazumima između Varaždinske županije i Bratislavske te Trnavske regije. - Imamo sporazume o suradnji između naše Županije i spomenutih regija, a u razgovoru s veleposlanikom smo naznačili kako bi bilo korisno započetu suradnju dodatno intenzivirati. Naime, Hrvatska i Slovačka su članice Europske unije,  pripadamo istom srednjoeuropskom kulturnom krugu i te prednosti moramo još bolje koristiti. To se postiže uzajamnim dijeljenjem najboljeg što imamo – rekao je zamjenik župana dok je savjetnica župana Martinčević veleposlaniku istaknula važnost kulturnog povezivanja.

- Veleposlanik se s radošću i iskrenim interesom  informirao o našem Svečanom balu, ali i o mnogim drugim događajima koje organiziramo. Smatram da je ovaj posjet samo početak jedne lijepe i konstruktivne suradnje – rekla je Natalija Martinčević.

Zadovoljstvo je i iskazao sam veleposlanik. - Ovo je moj nastupni posjet Županiji te se nadam da ću u narednom periodu dolaziti više kako bismo intenzivirali i konkretizirali suradnju. Prostora za suradnju itekako ima,  i to na mnogim područjima. Varaždinska županija je najstarija hrvatska županija i osim bogate povijesti ovdje se, koliko vidim gradi sigurna i prosperitetna budućnost – rekao je veleposlanik NJ.E. Peter Susko

Komentari