MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA ČK-VŽ

VELIKA ANALIZA Najava početka proljetnog dijela natjecanja u popularnoj 4. HNL

Objavljeno: 08.03.2019. 07:20

Nakon što je prošli vikend NK Varaždin započeo s natjecanjem u 2. HNL ovaj vikend s proljetnim dijelom sezone započinju i klubovi iz Međužupanijske nogometne lige Čakovec - Varaždin. 

Svima je jasno kako će ovo proljeće biti posebno napeto jer se klubovi osim za plsman u ligi bore i za više mjesta koje vode u 3. HNL Sjever, koja bi mogla postati jedna od najzanimljivijih nogometnih liga.

Jesenski prvak NK Varteks prvi susret igrat će u Nedelišću protiv istomineog kluba koji je na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice ali sa čak punih 13 bodova zaostatka. U 1. kolu Varteks i Nedelišće odigrali su neodlučeno 1:1 ali se Varteks stalno dizao u formi dok je Nedelišće u zimskoj stanci napravilo veliki make over pa nitko još uvijek sa sigurnošću ne moće reći je li jače ili slabije od ekipe u jesenskom dijelu. U svakom slučaju Varteks ulazi u susret kao favorit.

Jesenski doprvak NK Bednja dočekuje NK Rudar iz Murskog Središća. Međimurci su na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice a razlika u bodovima je čak 11 bodova. U prvom susuret ove sezone Bednja je u gostima slavila s 1:0 pa su optimisti i u narednom susuretu na svom terenu. S obzirom na činjenicu da Rudar nije puno promijenio svoj sastav u Bednji već znaju na koji način treba igrati.

U županijskom derbiju sastaju se NK Podravina i NK Dubravka-Zagorac. Trenutno stanje na prvenstvenoj ljestvici malo ide u prilog Podravini jer su jesenski dio prvenstva završili na 10. mjestu s 20 osvojenih bodova, dok je Dubravka-Zagorac dva mjesta niže sa 16 osvojenih bodova. U prvom susretu slavili su Ludbrežani u gostima s 1:0 pa su tako i kod kuće favoriti, posebno ukoliko kod njih ima ambicije da uđu u rang više. Ludbrežani su svojim navijačima jesenas ostali dužni, pa je ovo prva prilika da se iskupe. 

NK Nedeljanec, jesenski dio sezone završio je na sredini prvenstvene ljestvice, na 9. mjestu s 21 osvojenim bodom i nalazi se u skupini od pet klubova koji mogu s jednim porazom ili pobjednom značajno promijeniti svoje mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Zato im je posebno važan susret 16. kola u kojem dočelkuju ekipu Puščina. U prvom njihovom međusobnom susuretu Nedeljanec je pobiejdio u gostima 3:2 ali je ekipa Pušćina u nastvaku sezone napravila jako dobar niz i jesenski dio sezone završila na visokom petom mjestu s 25 osvojenih bodova. Bit će to teška i neizvjesna utakmica u kojoj oba kluba mogu puno dobiti ali i puno izgubiti.

NK Novi Marof odigrao je sezonu za zaborav, nalaze se na poslejdnjem mjestu prvenstvene ljestvice sa svega 7 osvojenih bodova. Nakon puno promjena pitanje je ima li u ekipi još želje i sposobnosti za pobjedom. Gostuju u Čakovcu kod ekipe Sloge koja ih je i u prvom dijelu porazila na domaćem terenu s 2:0. Sloga se ne nalazi na puno boljoj pozivi, oni su svega tri mjesta iznad Novog Marofa s "mršavih" 13 bodova na kontu. Međutim, igraju na svom terenu i pobjeda protiv izravnog konkurenta za dno prvenstvene ljestvice značila bi im jako puno.

NK Jalžabet i NK Omladinac (NSR) igraju derbi začelja. Jalžabet je treći odostraga s 13 osvojenih bodova dok je Omladinac predzadnji sa 7 bodova. U prvom susretu je slavio Jalžabet 2:1, a sada bi na domaćem terenu trebao napraviti veliki korak prema ostanku u ligi pobjedom nad ekipom Omladinca.

Od ostalih susreta bit će zanimljiv sraz trećeplasiranog NK Polet (SMnM) i osmoplasiranog NK Dinamo iz Pavlovca. U prvom susuretu je Polet pobijedio s visokih 6:0 a kako se sada igra u Pavlovcu možda su domaćini, željni sportske osvete, pripremiti neko iznenađenje. U još jednom susretu s međimurskim predzankom sastaju se Međimurec i Mladost Komet. U prvom susuretu slavili su Preložani 2:1 a kako se sada Međimurec igra na svom terenu očekuje se vrlo zanimljivi susret, tim više što su se obje momčadi prijavile za igranje u 3. HNL Sjever. Međimurec je do sada osvojio 25. bodova i na šestom je mjestu, dok su Preložani 11. s 19 bodova. NK Pušćine je jesenski dio prvenstva završio na visokom petom mjestu u nedjelju gostuju kod devetog Nedeljanca od kojeg su u prvom susretu ove sezone izgubili 3:2, pa se također očekuje vrlo zanimljivi i neizvjestan susuret.

 

Parovi 16. kola MŽNL Čakovec - Varaždin:

Subota, 9. ožujka

15,00 sati LUDBREG Podravina – Dubravka Zagorac,

15,00 sari NEDELIŠĆE Nedelišće – Varteks

Nedjelja, 10. ožujka

10,00 sati ČAKOVEC Sloga (Č) – Novi Marof

15,00 sati DOMAŠINEC Dinamo (D) – Polet (SMNM),

15,00 sati MURSKO SREDIŠĆE Međimurec – Mladost Komet,

15,00 sati JALBABET Jalžabet – Omladinac (NSR),

15,00 sati NEDELJANEC Nedeljanec – Pušćine,

15,00 sati BELETINEC Bednja – Rudar

Komentari