HRVAČKI KLUB LUDBREG

Velika hrvačka priredba za mlađe uzraste u slobodnom hrvanju održana u Ludbregu

Objavljeno: 16.09.2019. 11:49

Zadnja izmjena: 16.09.2019. 11:54

Hrvački klub Ludbreg bio je još jednom uspješan organizator velike sportske priedbe na nacionalnom nivou.

Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju slobodnim stilom za žene i muškarce, u uzrastima kadeta i mlađih seniora, nastupilo je 105 hrvačica i hrvača iz 20 hrvatskih klubova. Ekipno najuspješniji bili su kod kadeta HK Herkul ispred drugoplasiranog HK Lika, kod kadetkinja HK Pujanke iz Splita ispred drugog, HK Ludbreg.

U uzrastu mlađih seniorki prvi je bio HK Herkul, dok je kod mlađih seniora najbolji bio HK Sesvetski Kraljevec.

HK Ludbreg ostvario je zapažene rezultate. U uzrastu kadetkinja Iva Gerić prema očekivanju je postala državna prvakinja s dvije uvjerljive pobjede. Sandra Besek, kao ulazno godište osvojila je treće mjesto, a priliku za još bolji rezultat imat će već sljedećeg vikenda, kada je na rasporedu PH za uzrast U 15. Nova članica HK Ludbreg Minea Stanić, koja živi i trenira u Švedskoj, na svom prvom Prvenstvu Hrvatske osvojila je srebrnu medalju. U uzrastu mlađih seniorki, U23 nastupila je Marta Busija i postala državna prvakinja, pobijedivši u finalu hrvačicu iz Poreča.

U muškoj konkurenciji najbliže postolju bio je kadet Berislav Varović koji je u borbi za broncu tijesno izgubio od predstavnika Splita. Leo Petrić nakon pobjede u prvom kolu protiv hrvača zagrebačkog Herkula, u drugom gubi od hrvača iz Sesvetskog Kraljevca rezultatom 5:4.
Sljedeći vikend na rasporedu je PH u slobodnom stilu za uzraste juniorki i juniora te uzrast U15, u Zagrebu. U HK Ludbreg očekuju dobre predstave svojih hrvačica i hrvača.  

 

Komentari