HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Velika prilika za dobar rezultat pruža se NK Varaždin u Kupu HNS-a ali Hrvatski dragovoljac je sve samo ne lak protivnik

Objavljeno: 27.08.2018. 20:21

Zadnja izmjena: 28.08.2018. 18:29

NK Varaždin, sutra u utorak 28. kolovoza s početkom u 18 sati gostuje na ŠNC Stjepan Spajić u zagrebačkom Sigetu u 1. kolu Hrvatskog nogometnog kupa HNS-a gdje ih dočekuje ekipa Hrvatskog dragovoljca.

- Naša šansa za dobar rezultat je kroz Kup natjecanje, rekao je trener Varaždinaca Miljenko Mumlek. Što Varaždin može trenutno napraviti u društvu najboljih hrvatskih nogometnih klubova predstoji za vidjeti. Dobra vijest je to da Varaždin može nastupiti u punom sastavu. Odnosno, ne mora u postavi imati tri igrača mlađa od 21 godine, kao što je to slučaj u utkamicama 2. HNL. Tako da bi postava NK Varaždin mogla biti prvoligaška.

S druge strane ekipa Hrvatskog dragovoljca već se nekoliko sezona bori za ostanak u 2. HNL. Ove godine promijenjeno je puno igrača u klubu a novi je i trener, slovenski strateg Stane Bevc. Varaždinu će najviše prijeiti od "motora" momčadi iz Sigeta Valentina Majstorovića te iskusnog kapetana Josipa Ćorića. Dragovoljci su u pripremnom razdoblju imali osam pobjeda i jedan poraz a izdvaja se pobjeda protiv zagrebačke Lokomotive. Dok su u 1. kolu 2. HNL pobijedili su Zadar 3:1 na svom terenu. Prema izjavama trenera i igrača njihov je cilj ostanak u 2. HNL, sredina prvenstvene ljestvice ali nije nemoguće da imaju i veće skrivene ambicije.

U prilog Varaždinu ide i poslejdnja prvenstvene utakmica koju su odigrali prošle sezone, 19. svibnja u Sigetu kada su pobijedili Hrvatski dragovoljac golom Maria Sačera. Varaždinski ljubitelji nogometa bili bi zadovoljni i s takvom minimalnom pobjedom i ulaskom u sljedeći krug Kupa.  

 

Komentari